-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jemene paleisti įkaitais paimti Vokietijos piliečiai

Trys Vokietijos piliečiai, kuriuos buvo paėmusi įkaitais viena Jemeno gentis, penktadienį paleisti po penkias dienas nelaisvės, pranešė vienas genties šaltinis.
Genties narių susitikimas Jemene
Genties narių susitikimas Jemene / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Vokiečiai Jemenas

Trys vokiečiai buvo paleisti penktadienį 10 val. vietos (9 val. Lietuvos) laiku tarpininkaujant aukštiems genčių atstovams iš Bani Zabjano regiono, iš kurio taip pat kilę užsieniečius pagrobę asmenys, sakė anonimas norintis išlikti šaltinis.

Jemene dirbanti Vokietijos pilietė ir ją aplankyti atvažiavę tėvai sekmadienį buvo pagrobti Bani Zabjano regione, esančiame maždaug už 80 kilometrų nuo sostinės Sanos.

Vienas genties pareigūnas nurodė, kad iš pradžių vienas iš pagrobėjų reikalavo sumokėti 200 tūkst. dolerių (apie 479 tūkst. litų) kompensaciją dėl prarastos žemės, taip pat kad policija paleistų jo brolį ir sūnų, kurie buvo suimti prieš keturis mėnesius kilus konfliktui dėl žemės.

Ketvirtadienį vienas genties atstovas naujienų agentūrai AFP pranešė, kad įkaitus pagrobusios giminės nariai taip pat reikalavo paleisti du Jemeno piliečius, kurie buvo sulaikyti Jungtinėse Valstijose dėl paramos islamistų grupuotei „Al Qaeda“.

Per pastaruosius 15 metų Jemeno gentys buvo pagrobusios daugiau nei 200 užsieniečių, siekdamos išsireikalauti lengvatų iš Vyriausybės, kuri menkai kontroliuoja atokius šalies regionus.

Visi anksčiau pagrobti užsieniečiai buvo išlaisvinti rimčiau nenukentėję, išskyrus tris britus ir vieną Australijos pilietį, kuriuos 1998 metais pagrobė islamistų kovotojai. Šie užsieniečiai buvo nužudyti, kai saugumo pajėgos šturmavo pagrobėjų slėptuvę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius