Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jemene per kautynės dėl Maribo kontrolės žuvo mažiausiai 100 karių ir sukilėlių

Jemene per pastarąsias dvi paras žuvo mažiausiai 100 sukilėlių ir provyriausybinių pajėgų karių, intensyvėjant kautynėms dėl svarbaus Maribo miesto kontrolės, trečiadienį pranešė šaltiniai kariuomenėje ir medicinos įstaigose.
Jemenas
Jemenas / „Imago“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Jemenas Karas

Saudo Arabijos vadovaujama koalicija surengė virtinę antskrydžių prieš Irano remiamus husių sukilėlius, suintensyvinusius puolimą prieš Maribą – paskutinę vyriausybės tvirtovę Jemeno šiaurėje.

Per vėliausius susirėmimus žuvo 68 husiai ir 32 jų lojalistai, naujienų agentūrai AFP sakė šaltiniai kariuomenėje. Šiuos duomenis patvirtino šaltiniai gydymo įstaigose.

Sukilėliai retai skelbia apie saviškių aukas, tačiau jų televizija „al Masirah“ informavo, kad koalicija per pastarąsias dvi dienas Maribo muchafazoje surengė apie 60 antskrydžių.

Šimtai kovotojų žuvo šį mėnesį husiams atnaujinus pastangas užimti naftos turtingą provincijos sostinę.

Husiai iš pradžių suintensyvino savo puolimą kampaniją vasarį, tikėdamiesi perimti regiono naftos išteklių kontrolę ir sutvirtinti savo pozicijas taikos derybose.

Maribas, esantis maždaug už 120 km į rytus nuo sukilėlių kontroliuojamos sostinės Sanos, yra įsiterpęs tarp pietinių ir šiaurinių regionų. Norint kontroliuoti Jemeno šiaurinę dalį, svarbu valdyti ir šį miestą.

Karas, įsiplieskęs 2014 metais husiams užėmus Saną, pareikalavo jau dešimtis tūkstančių gyvybių, o milijonus žmonių privertė palikti savo namus.

Apie 80 proc. iš 30 mln. Jemeno gyventojų yra priklausomi nuo pagalbos. Jungtinės Tautos konfliktą vadina didžiausia pasaulyje dabartine humanitarine krize.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius