Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jemene per Saudo Arabijos karo aviacijos atakas žuvo 16 civilių

Saudo Arabijai surengus virtinę antskrydžių į Jemeno teritoriją ir atakavus Jemeno šiitų sukilėlių pozicijas, žuvo 16 civilių, dar 19 sužeista, pranešama sukilėlių tinklalapyje pirmadienį.
Saudo Arabijos pajėgos
Saudo Arabijos pajėgos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jame nurodoma, kad per vieną iš 25 antpuolių pirmadienį žuvo šeši žmonės, dar šeši sužeisti; tarp nukentėjusiųjų yra moterų ir vaikų. Dar 10 civilių žuvo sekmadienį, kai Saudo Arabijos lėktuvas apšaudė turgavietę.

Šiitų sukilėliai, vadinami zaidžiais, yra sakę, jog pasitrauks iš Saudo Arabijos teritorijos, jeigu Rijadas nebepuls jų. Saudo Arabija pradėjo kariauti su sukilėliais, kai šie nužudė pasienio sargybinį ir užėmė du Saudo Arabijos kaimus.

Sukilėlių atstovas vėliau sakė, kad jie atsilaikė prieš dvi sausumos pajėgų atakas, kurias surengė Jemeno ir Saudo Arabijos kariai netoli Harf Sufjano rajono Omrano provincijoje, šiauriau Sanos. Pasak jo, „ataka buvo atmušta, sunaikinti penki tankai “.

Sukilėliai ginkluotą kovą pradėjo 2004 metais. Šiemet Jemeno pajėgos rugpjūtį surengė didžiulę karo operaciją. Iš namų buvo priversti bėgti daugiau kaip 150 tūkst. gyventojų, nurodė pagalbos organizacijos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius