-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 14 /12:49

Jemeno „al Qaeda“ prisiėmė atsakomybę už žudynes „Charlie Hebdo“ redakcijoje

Jemene veikianti tarptautinio teroristų tinklo „al Qaeda“ grupuotė prisiėmė atsakomybę dėl praeitą savaitę įvykdytos atakos prieš Prancūzijos satyrinį savaitraštį „Charlie Hebdo“, portale „YouTube“ paskelbtame vaizdo įraše pareiškusi, kad tai buvo kerštas už musulmonų pranašo Mahometo įžeidinėjimą.
Jemeno „al Qaeda“ prisiėmė atsakomybę prieš Prancūzijos savaitraštį.
Jemeno „al Qaeda“ prisiėmė atsakomybę prieš Prancūzijos savaitraštį. / Stop kadras
„Kalbant apie palaimintą mūšį Paryžiuje, mes, „al Qaeda al Jihad“ Arabijos pusiasalyje, prisiimame atsakomybę dėl tos operacijos, keršijant už Dievo pasiuntinį“, – tame vaizdo įraše sakė Arabijos pusiasalio „al Qaeda“ (AQAP) atstovas Nasseras bin Ali al Ansi.

AQAP aukščiausiasis lyderis Nasras al Ansi trečiadienį paskelbtame 11 min. trukmės vaizdo įraše sakė, kad Prancūzija priklauso „Šėtono svitai“, ir perspėjo, kad tos šalies laukia naujos tragedijos ir teroras.

Nasras al Ansi trečiadienį paskelbtame 11 min. trukmės vaizdo įraše sakė, kad Prancūzija priklauso „Šėtono svitai“ ir perspėjo, kad tos šalies laukia naujos „tragedijos ir teroras“.

N.bin Ali al Ansi pridūrė, kad ta ataka buvo įvykdyta „al Qaeda“ aukščiausiojo lyderio Aymano Zawahiri nurodymu.

Pasak jo, AQAP parinko taikinį, parengė (atakos) planą ir finansavo tą operaciją. „Ji buvo įvykdyta mūsų aukščiausiojo vado Aymano al Zawahiri įsakymu“, – sakė N.al Ansi.

„Buvo išrinkti didvyriai, ir jie atsiliepė į kvietimą“, – teigė grupuotės atstovas.

Kalbėdamas apie 12 žmonių gyvybių pareikalavusią ataką, N.bin Ali al Ansi sakė: „Šiandien mudžahidai (kovotojai) keršija už savo gerbiamą pranašą ir siunčia aiškiausią žinią kiekvienam, kuris drįsta pulti islamo šventenybes.“

AQAP buvo įkurta 2009 metų sausį, susijungus Jemeno ir Saudo Arabijos „al Qaeda“ grupuotėms. Vašingtonas ją laiko pavojingiausia tarptautinio džihadistų tinklo grupuote ir vykdo bepiločių lėktuvų smūgius prieš jos lyderius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius