Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Jemeno husiai teigia užpuolę britų laivą Adeno įlankoje

Jemeno husių sukilėliai ketvirtadienį pareiškė raketomis apšaudę per Adeno įlanką plaukusį britų laivą po to, kai dvi jūrų saugumo agentūros pranešė apie sprogimą netoli tame regione esančio laivo.
 / AP
/ AP

Irano remiami sukilėliai įvykdė „karinę operaciją, kurios taikinys buvo britų laivas (...) plaukiantis per Adeno įlanką“, socialinėje žiniasklaidoje pranešė husių atstovas spaudai Yahya Saree (Jahja Saris), teigdamas, kad raketų smūgis buvo tikslus. 

Kiek anksčiau laivybos saugumo firmos pranešė, kad netoli laivo prie Jemeno krantų Raudonojoje jūroje įvyko sprogimas, ir pridūrė, kad laivas ir įgula yra saugūs.

Irano remiami husiai, kurie kontroliuoja didžiąją karo draskomo Jemeno dalį, nuo lapkričio puola laivus Raudonojoje jūroje, taip, jų teigimu, solidarizuodamiesi su palestiniečiais Gazos Ruože.

Dėl jų išpuolių Jungtinių Valstijų ir JK pajėgos ėmėsi atsakomųjų veiksmų, įskaitant trečiadienį surengtą naują JAV smūgių bangą husių kontroliuojamose teritorijose.

Dėl suintensyvėjusių išpuolių kai kurios laivybos bendrovės nukreipė laivus aplink Pietų Afrikos Respublikos Gerosios Vilties kyšulį, kad išvengtų Raudonosios jūros, per kurią paprastai vyksta apie 12 proc. pasaulinės jūrų prekybos.

Praėjusio mėnesio pabaigoje Jungtinių Tautų prekybos ir plėtros agentūra (UNCTAD) įspėjo, kad per pastaruosius du mėnesius komercinio transporto srautas per Sueco kanalą sumažėjo daugiau kaip 40 procentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius