Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jemeno husių sukilėliai Raudonojoje jūroje užgrobė JAE registruotą laivą

Jemeno husių sukilėliai Raudonojoje jūroje prie strategiškai svarbaus Chudaidos uostamiesčio užgrobė su Jungtinių Arabų Emyratų vėliava plaukiojusį laivą, pirmadienį pranešė Saudo Arabijos vadovaujama koalicija ir sukilėliai.
Laivas
Laivas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sukilėliai patvirtino perėmę laivą ir pareiškė, kad juo buvo gabenamos „karinės atsargos“.

Laivas „įplaukė į Jemeno vandenis be leidimo“ ir vykdė „priešiškus veiksmus“, tviteryje sakė sukilėlių pajėgų atstovas Yahya Saree.

Tačiau remiantis koalicijos pareiškimu, išplatintu Saudo Arabijos oficialiosios naujienų agentūros SPA, krovinyje yra medicinos reikmenys.

Koalicija apkaltino husius „piratavimu“ ir paragino nedelsiant paleisti laivą, grasindama atsakyti į šiuos veiksmus.

„Laivas pavadinimu „Rawabi“ su Jungtinių Arabų Emyratų vėliava buvo užpultas piratų ir užgrobtas sekmadienį 23 val. 57 min. (vietos, 22 val. 57 min. Lietuvos laiku) prie Hodeidos provincijos“, – sakė koalicijos atstovas Turki al Malki.

Pareiškime, kurį cituoja SPA, jis teigė, kad laivas išplaukė iš Jemeno Sokotros salos, esančios prie pietinės šalies pakrantės.

Jis buvo begrįžtąs į Saudo Arabijos Džizano miestą ir gabeno medicinos reikmenis, saloje baigus įrengti lauko ligoninę, sakė T.al Malki.

Televizijos „al Arabiya“ duomenimis, pastaraisiais mėnesiais kautynės tarp koalicijos ir sukilėlių pajėgų intensyvėja.

Išvakarėse Rijado suburto aljanso lėktuvai smogė įtariamiems dronų sandėliams ir raketų paleidimo aikštelėms Jemeno sostinėje Sanoje.

Sukilėliai savo ruožtu pradėjo dažniau leisti bepiločius orlaivius ir raketas į Saudo Arabijos teritoriją, taip pat tęsia puolimą prieš strategiškai svarbų Maribo miestą.

Ginkluotas konfliktas Jemene tęsiasi nuo 2014 metų. Saudo Arabijos vadovaujama arabų šalių koalicija remia tarptautinės bendruomenės pripažįstamo Jemeno prezidento Abedrabbo Mansouro Hadi pajėgas, kovojančias su Irano palaikomais husių sukilėliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius