-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Jemeno režimo pajėgos atkovojo istorinį Muchos uostamiestį

Jemeno vyriausybės pajėgos penktadienį perėmė istorinio Raudonosios jūros uosto Muchos kontrolę po kelias savaites trukusių kruvinų susirėmimų su šiitų husių sukilėliais ir jų sąjungininkais, pranešė režimo atstovas.
Jemeno režimo pajėgos Muchos uostamiestyje
Jemeno režimo pajėgos Muchos uostamiestyje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Jemenas Karas

„Mušį dėl Muchos baigėme“, – sakė ginkluotųjų pajėgų atstovas Mohammedas al Naqibas naujienų agentūrai AFP. Jis pridūrė, kad sukilėliai buvo priversti bėgti iš šio miesto.

Kitas šaltinis kariuomenėje patvirtino, kad vyriausybės pajėgos „visiškai kontroliuoja“ uostamiestį.

Tačiau kariškiai susidūrė su atkakliu sukilėlių pasipriešinimu – per trečiadienį žuvo 24 sukilėlių ir aštuoni vyriausybės pajėgų kariai.

Mocha anksčiau buvo pagrindinis Jemeno uostas, iš kurio būdavo eksportuojama šalies aukštumose užauginta kava. Tačiau XIX amžiuje jį nurungė toliau į šiaurę esanti Hodeida, kuri iki šiol yra sukilėlių rankose, ir pietinis Adeno uostamiestis, kuriame dabar įsikūrusi vyriausybės būstinė. Šalies sostinę Saną kontroliuoja sukilėliai.

Vyriausybės pajėgos sausio 7 dieną pradėjo plataus masto sukilėlių puolimą, siekdamos iš sukilėlių atsiimti beveik visą jų kontroliuojamą 450 km ilgio Raudonosios jūros pakrantės ruožą.

Padedant Saudo Arabijos vadovaujamai koalicijai, Jemeno prezidentui Abedrabbo Mansourui Hadi ištikimos pajėgos palaipsniui atsiima teritorijas iš sukilėlių. Nuo operacijos pradžios žuvo daugiau nei 400 susirėmimų dalyvių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius