Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jemeno šiaurėje per trečią ataką prieš turgų žuvo 17 civilių

Jemeno šiauriniame Sados regione per ataką prieš vieną turgų, kuris nuo lapkričio pabaigos buvo atakuotas jau trečią kartą, žuvo septyniolika civilių, pranešė Jungtinės Tautos.
Chudaida
Jemenas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Jemenas

Atakos rengiamos nepaisant palyginti ramios padėties Jemene, kur nuslūgo didelio masto kautynės tarp vyriausybės kariuomenės, palaikomos Saudo Arabijos vadovaujamos karinės koalicijos, ir proiranietiškų husių sukilėlių.

Pasak JT, tarp 17 civilių, žuvusių per antradienio incidentą Rakvo turguje Sados regione, husių sukilėlių tvirtovėje, yra 12 migrantų iš Etiopijos.

Dar mažiausiai 12 žmonių buvo sužeisti, pranešė JT, nenurodydamos, kas yra atsakingas už ataką ir kokie ginklai buvo panaudoti.

Per lapkričio 22 dieną įvykdytą išpuolį Rakvo turguje gyvybės neteko 10 civilių, įskaitant kelis Etiopijos piliečius, o praėjus vos kelioms dienoms per antrą tokį incidentą žuvo dar mažiausiai 10 taikių gyventojų, o 22 buvo sužeisti.

„Išpuoliai prieš Rakvo turgų provokuoja didelį nerimą keliančius klausimus dėl konflikto šalių įsipareigojimo laikytis tarptautinės humanitarinės teisės“, – trečiadienį pareiškė humanitarinę pagalbą Jemenui koordinuojanti JT pareigūnė Lise Grande.

„Kiekvienas tokio pobūdžio išpuolis yra šiurkštus pažeidimas“, – cituojami jos žodžiai JT išplatintame pareiškime.

Jungtinių Tautų duomenimis, per atakas prieš minimą turgų iš viso žuvo arba buvo sužeisti 89 civiliai.

Nuo 2015 metų kovo, kai Rijado vadovaujama koalicija įsikišo į Jemeno konfliktą, siekdama paremti vyriausybę kovoje prieš husių sukilėlius, buvo nužudyta dešimtys tūkstančių žmonių, daugiausia civilių, o dar milijonai buvo priversti palikti namus.

JT karą Jemene laiko rimčiausia dabartine humanitarine krize pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius