Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jemeno sukilėliai neigia taikęsi į JAV karo laivą

Jemeno sukilėliai ketvirtadienį paneigė JAV kaltinimus, kad jie rengė raketų atakas prieš Raudonojoje jūroje patruliuojantį amerikiečių karo laivą, išprovokavusias Vašingtono atsakomąjį sparnuotųjų raketų smūgį, sunaikinusį tris radiolokacijos stotis.
JAV eskadrinis minininkas „USS Mason“
JAV eskadrinis minininkas „USS Mason“ / „Wikipedia“ nuotr.

„Šie kaltinimai nepagrįsti“, – sukilėlių kontroliuojama naujienų agentūra „Saba“ citavo vieną kariuomenės pareigūną, palaikantį ryšius su kovotojais.

„(Sukilėlius palaikanti) kariuomenė ir Liaudies komitetai (sukarintos pajėgos) niekaip nesusijusios su šiuo veiksmu“, – pridūrė pareigūnas.

Kaip nurodo Pentagonas, trims radiolokacijos stotims trečiadienį buvo smogta, nes JAV eskadrinis minininkas „USS Mason“ jau antrąkart per kelias pastarąsias dienas tapo raketų atakos taikiniu.

Į šį karo laivą buvo taikytasi anksčiau trečiadienį paleidžiant raketas iš šiitų sukilėlių husių kontroliuojamos teritorijos. Anot Pentagono, raketos nukrito jūroje ir nepadarė jokios žalos.

Į jį ir kitą laivą, desantinį „USS Ponce“, dvi raketos buvo paleistos ir sekmadienį, bet jos taikinio taip pat nepasiekė, pridūrė Pentagonas.

Sukilėlių pareigūnas pareiškė, kad Pentagono kaltinimai yra bandymas rasti pretekstą žvalgybai ir logistinei paramai, kuri yra teikiama Saudo Arabijos vadovaujamai koalicijai, kovojančiai su Jemeno sukilėliais nuo praėjusių metų kovo.

„Tokiais kaltinimais siekiama sukurti melagingų dingsčių suintensyvinti atakas ir pridengti nesibaigiančius (koalicijos) nusikaltimus prieš Jemeno žmones“, – sakė pareigūnas.

Koalicija sulaukia vis daugiau kritikos tarptautinėje arenoje dėl didelio aukų skaičiaus per sukilėlių kontroliuojamų teritorijų bombardavimus.

Šeštadienį aviacijos smūgis per vieno Jemeno sukilėlių lyderio tėvo laidotuvių ceremoniją užmušė daugiau kaip 140 žmonių.

Jemene, prasidėjus Saudo Arabijos vadovaujamos koalicijos atakoms, žuvo jau per 6,8 tūkst. žmonių. Anot Jungtinių Tautų, beveik du trečdaliai jų – civiliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius