-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jemeno uostamiestyje Chudaidoje paskelbus paliaubas įsivyravo ramybė

Karo nusiaubtame Jemeno uostamiestyje Chudaidoje antradienį, po įnirtingų kautynių prieš vidurnaktį įsigaliojusias paliaubas, įsivyravo ramybė, pranešė provyriausybiniai šaltiniai ir vietos gyventojai.
Chudaidoje paskelbus paliaubas įsivyravo ramybė
Chudaidoje paskelbus paliaubas įsivyravo ramybė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Paliaubos, dėl kurių buvo sutarta per JT remiamas taikos derybas Švedijoje, įsigaliojo antradienio vidurnaktį, bet, kaip pranešė šaltiniai, įnirtingos kautynės tęsėsi ir po formalaus ugnies nutraukimo.

„Nuo 3 val. Jemeno (2 val. Lietuvos) laiku Chudaidos mieste yra visiškai ramu“, – antradienį naujienų agentūrą AFP informavo vienas šaltinis provyriausybinėse pajėgose.

Gyventojai patvirtino telefonu, kad Saudo Arabijos palaikomos vyriausybės pajėgos ir Irano remiami husių sukilėliai nebekovoja nuo 3 val. vietos laiku.

Tačiau kol kas neįmanoma nustatyti, ar kariniai veiksmai nutrūko laikinai ar ilgesniam laikotarpiui, reaguojant į paliaubas.

Anot gyventojų, kasdieniai susirėmimai paprastai intensyvėdavo vakare ir naktį, o auštant – sustodavo.

Abi konflikto šalys pasveikino strategiškai svarbiame Raudonosios jūros uostamiestyje paskelbtas paliaubas ir pažadėjo jų laikytis.

Jungtinės Tautos pirmadienį pranešė, kad ugnis bus nutraukta vidurnaktį, nors pagal praėjusią savaitę Švedijoje pasiektą susitarimą paliaubos Chudaidoje ir jos apylinkėse turėjo būti paskelbtos „nedelsiant“.

Kaip AFP paaiškino vienas vardo nepanoręs viešintis JT pareigūnas, ugnis turėjo būti nutraukta vėliau dėl „darbinių priežasčių“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius