Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jeremy Corbynas: Theresa May turi „atsikratyti raudonų linijų“ dėl „Brexit“

Didžiosios Britanijos ministrei pirmininkei Theresai May reikia „atsikratyti raudonų linijų“ dėl „Brexit“, po to, kai jos su Europos Sąjunga sutartas planas patyrė pralaimėjimą, ketvirtadienį pareiškė opozicinės Leiboristų partijos lyderis Jeremy Corbynas
Jeremy Corbynas
Jeremy Corbynas: Theresa May turi „atsikratyti raudonų linijų“ dėl „Brexit“ / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

„Theresa May turi atsikratyti raudonų linijų ir rimtai pagalvoti apie savo pasiūlymus ateičiai“, – pareiškė J.Corbynas.

Jis pridūrė, kad yra „atviras diskusijoms“ su Th.May dėl kompromiso, kad tik ji atsisakytų „Brexit“ be sutarties galimybės.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Theresa May
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Theresa May

„Ministre pirmininke, nebesvarstykite to (varianto), ir surenkime rimtą diskusiją apie tai, kas mūsų laukia ateityje“, – sakė jis, perspėdamas Th.May nebandyti „šantažuoti parlamentarų, kad jie patvirtintų jos nevykusį susitarimą per antrą bandymą“.

„Jeigu vyriausybė ir toliau liks užsispyrusi, jeigu parama leiboristų alternatyvai ir šaliai gresia galima išstojimo be susitarimo katastrofa, mūsų pareiga bus peržiūrėti kitas galimybes... įskaitant visuomenės balsavimo galimybę“, – pridūrė jis.

Pasak J.Corbyno, Leiboristų partijos alternatyviame „Brexit“ plane numatyta muitų sąjunga su ES, stiprūs santykiai bendrojoje rinkoje ir darbo teisių bei aplinkos apsauga.

Anot leiboristų lyderio, triuškinantis Th.May pralaimėjimas antradienį parlamente „sutrupino paskutines (jos autoriteto) liekanas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius