Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jerevane protestuotojai užblokavo kelią į tarptautinį oro uostą

Jerevane demonstrantai užblokavo miesto centrą su tarptautiniu Zvartnoco oro uostu jungiantį kelią, trečiadienį pranešė naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas.
Armėnijoje vėl įsibėgėjo protestai
Armėnijoje vėl įsibėgėjo protestai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Visoje Armėnijos sostinėje tęsiasi protesto akcijos prieš šalies valdžią.

Pranešama, kad masinį protestą Jerevane surengė opozicinio deputato Nikolos Pašiniano šalininkai. Šis parlamentaras pareikalavo, kad valdžios postus paliktų visi valdančiosios Respublikonų partijos nariai.

VIDEO: Po ministro pirmininko atsistatydinimo džiūgavę armėnai pradeda naują protestų bangą

Miesto centre sutelktos policijos pajėgos ir šarvuotoji technika, o Armėnijos vyriausybės pastatą bei Respublikonų partijos centrinį biurą apsupo teisėsaugos pareigūnai.

Prisijungti prie demonstracijų savo šalininkus paragino didžiausia opozicijos partija „Klestinti Armėnija“ ir virtinė kitų politinių jėgų. Taip pat į gatves išėjo universitetų studentų ir dėstytojų.

Opozicija apkaltino vyriausybę atsisakant derėtis dėl valdžios perdavimo atsistatydinus veteranui lyderiui Seržui Sargsianui.

Praeitą savaitę S.Sargsianas buvo įstatymų leidėjų išrinktas premjeru, baigęs dešimtmetį trukusį vadovavimą prezidento poste. Šis sprendimas sukėlė politinį sąmyšį Pietų Kaukazo valstybėje, nuo 10-o dešimtmečio įsitraukusioje į teritorinį ginčą su Azerbaidžanu dėl Kalnų Karabacho.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Seržas Sargsianas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Seržas Sargsianas

Opozicija pareiškė, kad 63 metų S.Sargsianas siekia išlaikyti valdžią šalyje, Armėnijai perėjus prie naujos parlamentinio valdymo sistemos. Opozicija tvirtina, kad jis nesugebėjo išspręsti virtinės problemų, tokių kaip skurdas ir korupcija.

Protestai Jerevane prasidėjo kelios dienos prieš S.Sargsiano numanomą paskyrimą premjeru. Galiausiai dešimtys tūkstančių žmonių išėjo į gatves sostinėje ir kituose miestuose per demonstracijas, kurios daugiausiai buvo taikios.

S.Sargsianas atsistatydino iš vyriausybės vadovo pareigų pirmadienį, po 11 dienų trukusių masinių protestų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius