Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jerevane – protestų kulminacija: susirinko tūkstančiai

Tūkstančiai sunerimusių armėnų ketvirtadienį nuo pat ryto išėjo į sostinės gatves, ragindami vyriausybę atsistatydinti po žaibiškos Azerbaidžano pergalės Kalnų Karabache.

Po Azerbaidžano surengtos karinės operacijos ir armėnų valdžios Kalnų Karabache kapituliacijos Armėnijos sostinėje Jerevane nesiliauja protesto akcijos. Penktadienį pagrindinėje Jerevano Respublikos aikštėje vėl susirinko minios žmonių.

15min žurnalistė praneša, kad aikštėje vyravo pasiruošimo protestams nuotaikos – susirinko daug žmonių, kai kurie iš jų tiesiog sėdėjo ant žemės.

Tarp susirinkusiųjų – daug jaunų žmonių, laukiančių vakarinio protesto pradžios, kuris prasideda 19 val. vietos laiku.

Respublikos aikštė – uždaryta

Vaizdas prie Vyriausybės rūmų įėjimo – įspūdingas.

Čia susirinkę virš šimto policijos pareigūnų su skydais, budi greitosios pagalbos automobiliai, visi pasiruošę artėjančiai galimai sumaiščiai.

Pasak vietinių, ketvirtadienį buvo sumuštas policijos pareigūnas, o šiandien sumuštas Armėnijos buvusio prezidento sūnus, jis atsidūrė ligoninėje dėl smegenų sutrenkimo.

Penktadienį nuo 8 val. ryto kai kurios gatvės buvo specialiai uždarytos, kad vairuotojai strigtų eismo spūstyse.

Kaip pasakoja vietos gyventojai, tokiu būdu stengiamasi dar labiau supykdyti piliečius, kad jie gausiau prisidėtų prie protestų.

Kai kurie iš gyventojų neslepia, kad yra apimti nevilties.

„Nė vienas deportuotas, perkeltas ar išvarytas iš namų nepasiekė Armėnijos – neaišku, kur jie visi strigo“, – perpasakojo pokalbį žurnalistė.

Armėnai yra sutrikę ir apimti nevilties – kai kurie jų nežino, kaip susisiekti su artimaisiais. Su jais giminaičiai negali susisiekti telefonu, socialiniuose tinkluose gausu įrašų, kuriuose žmonės rašo ieškantys savo šeimos narių, buvusių Kalnų Karabache.

VIDEO: Armėnijos sostinę kaitina masiniai antivyriausybiniai mitingai

Daug įstaigų nedirba ir solidarizuojasi su protesto organizatoriais, vaikai šiandien nėjo į mokyklas, dauguma verslo įstaigų šiandien nedirba.

Vietiniai taip pat teigia, jog nežino, kur yra jų ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas, nes jis su piliečiais bendrauja tik per televiziją. Pasak jų, tikėtina, kad šiuo metu jis su šeima slepiasi bunkeryje.

VIDEO: Penktadienio vakarą Armėnijos sostinėje – policijos pajėgos, laukiama protestų

Armėnų duomenimis, per tris pastarąsias dienas per 400 armėnų Kalnų Karabache buvo sužeista, 70 nužudyta, tarp jų – 30 vaikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius