Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jeruzalėje vyks pasaulinis kovos su antisemitizmu forumas

Praėjus 70 metų po pergalės prieš nacistinę Vokietiją, vėl tampame stiprėjančio antisemitizmo protrūkių liudininkais, atsiranda vis daugiau holokaustą neigiančių ar faktus apie jį iškraipančių žmonių, teigia konferencijos rengėjai. Statistika liudija, kad pastaraisiais metais antisemitizmas įgavo ypatingą pagreitį, o jo protrūkių daugiausia užfiksuojama Vakarų Europoje bei virtualioje erdvėje.
Jeruzalė
Jeruzalė / Raimundo Celencevičiaus nuotr.

Praėjus septyniems dešimtmečiams po holokausto, daugelis Europos žydų vėl jaučiasi nesaugūs dėl padažnėjusio skaičiaus prieš juos nukreiptų išpuolių bei radikalių islamo grupuočių įvykdomų teroro aktų, per kuriuos per metus žuvo 9 žmonės.

Atsižvelgiant į visas šias aplinkybes, penktojo pasaulinio kovos su antisemitizmu forumo metu, kuris vyks gegužės 12–14 dienomis Jeruzalėje, ypatingas dėmesys bus skirtas veiksmų plano, skirto kovos su antisemitizmu metodų bei tarptautinės politikos kovai su šia problema, parengimui.

Didžiausioje tokio pobūdžio konferencijoje planuoja dalyvauti per 800 atstovų iš 51 pasaulio šalies.

Tarp jų į konferenciją atvyksta Lietuvos Respublikos užsienio reikalų viceministras Mantvydas Bekešius. Forume taip pat ketina dalyvauti tokie pasaulio lyderiai, kaip Vokietijos ir Rumunijos teisingumo ministrai, Vengrijos Ministro Pirmininko kanceliarijos vyriausiasis ministras, Bulgarijos švietimo ir mokslo ministras, Paryžiaus meras ir Kanados multikultūrinių reikalų ministras.

Konferencijoje dalyvaus ir aukščiausi Izraelio valstybės pareigūnai, tai: Kneseto pirmininkas, Ministras Pirmininkas, Aukščiausiojo Teismo pirmininkas, Užsienio reikalų ministras bei ministras Jeruzalės ir diasporos reikalams.

Taip pat parlamento nariai, vyriausybės tarnautojai, pilietinės visuomenės atstovai, teisininkai, šios srities specialistai ir net Holivudo aktorius bei režisierius – Edwardas Jamesas Olmos. Konferencijoje dalyvaus ir musulmoniškų šalių, tokių kaip Marokas, Albanijos, Azerbaidžanas bei Turkijos atstovai.

Ypatingas dėmesys bus skirtas kovos su augančiu antisemitizmu Europoje, internete bei socialiniuose tinkluose aptarimui. Konferencijos rėmuose vyks itin didelę reikšmę turinčios diskusijos su Europos musulmonų lyderiais, siekiant skatinti dialogą ir stiprinti supratimą tarp skirtingų religijų.

Konferencijos dalyviai galės dalyvauti dvylikoje darbo grupių, kuriose vyks išsamios diskusijos. Jų tikslas paskatinti gilesnius debatus susijusius su tokiais reiškiniais kaip holokausto neigimas bei istorinių faktų iškraipymas. Šiose grupėse bus diskutuojama apie teisinių priemonių panaudojimą, teisinės bazės sukūrimą kovoje prieš antisemitizmą ir kt.

Konferencija bus transliuojama tiesiogiai internetu. Naujienas iš konferencijos bus galima sekti socialinių tinklų „Facebook“ bei „Twitter“ kanalais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius