-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JK Leiboristų partijos nariai renka pamainą savo lyderiui Jeremy Corbynui

Jungtinė Karalystė beveik 600 tūkst. opozicinės Leiboristų partijos narių pirmadienį pradėjo rinkti naująjį lyderį, pakeisiantį kairuolį Jeremy Corbyną, kuriam vadovaujant ši politinė jėga patyrė triuškinantį pralaimėjimą per rinkimus.
Jeremy Corbynas
Jeremy Corbynas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Balsalapyje yra trys kandidatai, visi jie – parlamento nariai. Galutinis rezultatas turėtų būti paskelbtas balandžio 4 dieną.

Šiuo metu favoritas yra partijos atstovas „Brexit“ klausimais Keiras Starmeris, laikomas nuosaikesnių pažiūrų politiku nei jo pagrindinė varžovė – J.Corbyno šalininkė ir atstovė verslo klausimais Rebecca Long-Bailey.

„Scanpix“ nuotr./Rebecca Long-Bailey
„Scanpix“ nuotr./Rebecca Long-Bailey

Trečioji kandidatė Lisa Nandy teigiamai vertinama Vestminsteryje, tačiau yra menkai pažįstama plačiajai visuomenei.

J.Corbynas, savo politinę karjerą padaręs partijos kuluaruose, kur daugelis įstatymų leidėjų nepalaiko jo tvirtų socialistinių įsitikinimų, 2015 metais buvo netikėtai išrinktas leiboristų lyderiu.

J.Corbynui, kuriam dabar yra 70 metų, pavyko užsitikrinti entuziastingą jaunimo palaikymą, bet jis buvo priverstas pasitraukti iš pareigų po antro visuotinių rinkimų pralaimėjimo gruodį.

Leiboristai patyrė skaudžiausią sutriuškinimą nuo 1935 metų, o konservatorius ministras pirmininkas Borisas Johnsonas triumfavo dėl savo pažado, kurį jau ištesėjo – išvesti Britaniją iš Europos Sąjungos.

Pretendentų pakeisti J.Corbyną buvo ir daugiau, tačiau tik trys užsitikrino pakankamą kolegų kolegų parlamentarų, profesinių sąjungų ir vietos leiboristų asociacijų paramą, kad galėtų kandidatuoti.

Dabar sprendimą turi priimti eiliniai partijos nariai, kuriems pirmadienį buvo išsiųsti balsalapiai tradiciniu ir elektroniniu paštu.

Po rinkimų įregistruotų Leiboristų partijos narių skaičius viršijo 580 tūkstančių, ir manoma, kad nuo to laiko prie šios politinės organizacijos prisijungė daugiau žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius