Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 06 /17:30

JK policija tirs, ar opozicijos lyderis K.Starmeris pažeidė COVID-19 taisykles

Jungtinės Karalystės policija penktadienį pranešė tirsianti, ar opozicinių leiboristų lyderis Keiras Starmeris pažeidė COVID-19 taisykles, kai pernai sudalyvavo viename rinkimų kampanijos renginyje.
Keiras Starmeris
Keiras Starmeris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Anksčiau už panašius pažeidimus buvo skirta bauda britų ministrui pirmininkui Borisui Johnsonui.

„Galime patvirtinti, kad šiuo metu atliekamas tyrimas dėl galimų COVID-19 taisyklių pažeidimų, susijusių su šiuo susibūrimu“, – nurodoma Daramo policijos pareiškime.

Susitikimas įvyko praėjusių metų balandį, o vėliau pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip K.Starmeris su partiečiais geria alų rinkimų kampanijos štabe.

Opozicijos lyderis tvirtina, kad taisyklės, draudusios susibūrimus patalpose, nebuvo pažeistos, nes jis dirbo.

Leiboristų partijos atstovas pareiškė: „Mes, žinoma, mielai atsakysime į bet kokius klausimus ir esame tikri, kad jokios taisyklės nebuvo pažeistos.“

Policija tuomet ištyrė susirinkimą, bet priėjo išvadą, kad „nenustatyta jokio pažeidimo“.

Tačiau pareigūnai penktadienį pareiškė, jog naujas tyrimas pradėtas „pastarosiomis dienomis gavus svarbios naujos informacijos“.

Tokia žinia nuskambėjo išvakarėse įvykus vietos valdžios rinkimams, kuriuose B.Johnsono konservatoriai, panašu, bus nubausti rinkėjų už jo paties taisyklių pažeidimus.

Premjeras ir iždo sekretorius Rishi Sunakas balandį gavo baudas už dalyvavimą susibūrime B.Johnsono biure 2020 metais, kai buvo švenčiamas gimtadienis.

Paaiškėjus, kad policija pradėjo tirti B.Johnsono veiksmus, K.Starmeris juos pavadino „gėdos ženklu“ ir pareikalavo, kad premjeras atsistatydintų.

„Net ir dabar jis slepiasi už policijos tyrimo dėl nusikaltimų jo namuose ir biure“, – sausį parlamente kalbėjo K.Starmeris.

„Tai, kas turėtų būti gėdos ženklas, jis džiugiai traktuoja kaip sveikintiną skydą. Tačiau britų visuomenė nėra kvaila, ji niekada netikėjo nė vienu jo žodžiu; ji mano, kad premjeras turėtų pasielgti padoriai ir atsistatydinti“, – pridūrė jis.

„Žinoma, jis to nepadarys, kadangi yra begėdis. Kaip ir visą savo gyvenimą jis pakeliui padarė žalos visiems ir viskam aplinkui“, – teigė leiboristų lyderis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius