-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 21 /18:53

JK reikalauja iš Rusijos saugumo garantijų per Pasaulio futbolo čempionatą

Tebesitęsiant diplomatiniam kivirčui dėl šnipo apnuodijimo, Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Borisas Johnsonas trečiadienį pareiškė reikalaująs iš Rusijos garantijų, kad anglų sirgaliai per Pasaulio futbolo čempionatą Rusijoje birželį ir liepą jausis saugūs.
Borisas Johnsonas
Borisas Johnsonas reikalauja iš Rusijos saugumo garantijų per Pasaulio futbolo čempionatą / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

„Aš reikalauju, kad Rusijos pareigūnai parodytų, jog 24 tūkst. bilietus į Pasaulio futbolo čempionato rungtynes įsigijusių britų bus sutikti tinkamai ir jausis saugūs“, – sakė jis parlamentarams.

B Johnsonas pažymėjo, kad jam bloga darosi nuo prezidento Vladimiro Putino „garbinimo“ Rusijoje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sergejus Skripalis teisme Rusijoje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sergejus Skripalis teisme Rusijoje

Po buvusio šnipo Sergejaus Skripalio ir jo dukters apnuodijimo Didžioji Britanija pareiškė, kad karališkosios šeimos nariai ir vyriausybės ministrai nevyks į Rusiją stebėti Pasaulio futbolo čempionato, nors Anglijos rinktinė ir žais.

B.Johnsonas: „Manau, kad palyginimas su 1936-aisiais yra visiškai teisingas. Manau, kad tiesiog vemti verčia perspektyva, pagalvojus, kaip Putinas bus garbinamas per šį sporto įvykį.“

Kalbėdamas parlamento Užsienio reikalų komitete trečiadienį, B.Johnsonas sakė sutinkąs su vienu leiboristų parlamentaru, palyginusiu šį sporto renginį su Adolfo Hitlerio 1936 metų Olimpinėmis žaidynėmis, kurios buvo panaudotos jo režimo propagandai.

„Manau, kad palyginimas su 1936-aisiais yra visiškai teisingas. Manau, kad tiesiog vemti verčia perspektyva, pagalvojus, kaip Putinas bus garbinamas per šį sporto įvykį“, – sakė B.Johnsonas.

Vis dėlto jis pabrėžė, kad britų vyriausybė neagituoja sirgalių vengti šio čempionato, bet jai rūpi jų saugumas.

B.Johnsonas pažymėjo, kad per diplomatinį kivirčą su abipusiu diplomatų išvarymu dėl šnipo apmaudijimo tarp išsiųstųjų iš Maskvos 23 ambasados pareigūnų yra ir vienas atsakingas už sirgalių saugumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius