-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JK tęsiantis audrai, paskelbti griežti perspėjimai dėl potvynių

Jungtinė Karalystė pirmadienį trijose centrinėse Anglijos grafystėse paskelbė penkis griežtus perspėjimus dėl potvynių, reiškiančius, kad kyla pavojus gyvybei.
Per Didžiąją Britaniją ritasi galinga audra Dennis
Per Didžiąją Britaniją ritasi galinga audra Dennis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Britų aplinkos sekretorius George'as Eustice'as sakė, kad dėl klimato kaitos ekstremalūs meteorologiniai įvykiai dažnėja, bet neigė, kad vyriausybė yra jiems nepasirengusi.

„Niekada negalėsime apsaugoti visų iki vieno namų ūkių – vien dėl klimato kaitos pobūdžio ir fakto, kad šie meteorologiniai įvykiai darosi ekstremalesni, – bet padarėme visa, ką galime su reikšminga pinigų suma“, – sakė jis.

Penki griežti perspėjimai dėl potvynių paskelbti Vusteršyro, Herefordšyro ir Šropšyro grafystėse.

Kai kurių Velso ir Vakarų Anglijos dalių gyventojai pirmadienį tvarkėsi po audros, per kurią buvo užlieta kelių, geležinkelių, namų ir įstaigų.

Audra savaitgalį atnešė daugiau kaip 145 km per val. stiprumo vėjus ir iki 150 mm lietaus kai kuriose JK dalyse.

Meteorologai paskelbė, kad upių Anglijos šiaurėje vandens lygis piko dar nepasiekė. Jorko mieste pareigūnai krovė daugiau kaip 4 tūkst. smėlio maišų, Uzo upės vandeniui toliau kylant. Piko laukiama antradienį.

Kitoje Šiaurės jūros pusėje, Šiaurės Europos ir Baltijos regiono šalyse, dėl stipraus vėjo ir smarkaus lietaus kilo potvynių, buvo uždaryta kelių, kai kur dingo elektra.

Norvegijoje dėl smarkaus vėjo ir lietaus pirmadienį buvo uždaryti keli keliai, o pietvakariniame Danijos Koldingo mieste ir jo apylinkėse kilo potvynis.

Pagalbos tarnybos prie Koldingo fiordo rytinėje Jutlandijos pusiasalio dalyje įsikūrusiame mieste iš namų rūsių pumpuoja vandenį ir smėlio maišais bando sulaikyti vandenį.

Kaip pranešė BNS redakcija Estijoje, šioje šalyje apie 1 200 namų ūkių liko be elektros.

Savaitgalį prasidėjusi audra Dennis Europoje sujaukė susisiekimą. Pranešama, kad ji gali padaryti daugiau žalos nei ankstesnį savaitgalį siautusi audra Ciara.

Apie nukentėjusiuosius nuo audros Dennis Skandinavijos ir Baltijos šalyse nepranešama. Kaip skelbta anksčiau, JK audra pareikalavo trijų gyvybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius