Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Joe Bidenas patvirtino siūlysiantis JAV generaliniu prokuroru M.Garlandą

Išrinktasis JAV prezidentas Joe Bidenas ketvirtadienį patvirtino pasirinkęs kandidatu į generalinio prokuroro postą Merricką Garlandą – centristinių pažiūrų teisėją, kuriam Respublikonų partija prieš penkerius metus neleido užimti vietos Aukščiausiajame Teisme.
Merrickas Garlandas
Merrickas Garlandas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

M.Garlandas, Vašingtono apeliacinio teismo teisėjas, turi nuosaikių pažiūrų liberalo reputaciją ir nesiejamas su jokia politine partija.

2016 metais Senato respublikonai aštuoniems mėnesiams užblokavo jo kandidatūrą į Aukščiausiąjį Teismą, pateiktą tuomečio prezidento Baracko Obamos. Dabartinis prezidentas Donaldas Trumpas 2017-aisiais paskyrė į laisvą vietą konservatyvesnių pažiūrų teisėją.

J.Bidenas ketvirtadienį turi pristatyti M.Garlandą ir kitus kandidatus į svarbius postus Teisingumo departamente, nurodoma išrinktojo prezidento valdžios perėmimo komandos pareiškime.

VIDEO: 15/15: Speciali laida. Trumpo šalininkai šturmavo Kapitolijų. Valdžios pasikeitimo krizė

68 metų M.Garlandas daugelį metų dirbo teisininku privačiame sektoriuje ir federaliniu prokuroru.

1993 metais jis buvo paskirtas generalinio prokuroro pavaduotoju ir prižiūrėjo svarbias nacionalinio saugumo bylas, įskaitant sprogdinimų Oklahoma Sityje ir Atlantoje bylas.

1997 metais prezidentas Billas Clintonas paskyrė M.Garlandą į pareigas Vašingtono federaliniame apeliaciniame teisme, o jo kandidatūra tuomet sulaukė plataus demokratų ir respublikonų senatorių palaikymo.

2013 metais jis tapo šio teismo vyriausiuoju teisėju, o 2016-ųjų kovą B. Obama pasirinko jį kandidatu į Aukščiausiojo Teismo teisėjus, mirus Antoninui Scaliai.

VIDEO: D.Trumpo šalininkų riaušėse JAV prasiliejo kraujas: veržiantis į Kapitolijų žuvo mažiausiai 4 žmonės

Senatas, kur trapią daugumą dabar turi Demokratų partija, veikiausiai neprieštaraus siūlymui paskirti M.Garlandą generaliniu prokuroru. Jo kandidatūrai tikriausiai pritars ir respublikonai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius