Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Joe Bidenas: Vladimiras Putinas Ukrainoje vykdo gryną agresiją

JAV viceprezidentas Joe Bidenas trečiadienį pasmerkė Kremliaus vadovo Vladimiro Putino gryną agresiją Ukrainoje, perspėdamas, kad Vakarų šalys turi būti pasiryžusios atsakyti į Rusijos veiksmus tolesnėmis sankcijomis, jeigu prireiktų.
Joe Bidenas
Joe Bidenas / „Scanpix“/AP nuotr.

Kritikuodamas Rusijos prezidento veiksmus užsienyje ir savo šalyje vykdomas represijas, J.Bidenas sakė, kad siekiant pažaboti agresiją toliau kelyje, kritiškai svarbu duoti atkirtį V.Putinui.

„Tikimės, kad jis, mūsų požiūriu, elgsis racionaliau, o jeigu jis to nedarys, mes toliau priešinsimės tam, ką apibūdinu kaip gryną agresiją“, – jis pabrėžė sakydamas kalbą vienoje Vašingtono idėjų kalvėje.

2014 metų kovą Rusija aneksavo Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį, kai į valdžią Kijeve atėjo proeuropietiška vyriausybė.

Vėliau prorusiškos pajėgos pradėjo separatistinį sukilimą Rytų Ukrainoje, destabilizuodamos šalį.

J.Bidenas paragino Europos lyderius, susitiksiančius birželį, palikti galioti sankcijas Rusijai, kol bus įvykdytos Ukrainos paliaubų susitarimo sąlygos.

„Sankcijos Rusijai privalo likti ir liks galioti“, – pažymėjo jis, pridūręs, kad sąjungininkai turi būti pasiruošę dar labiau sugriežtinti sankcijas, jeigu „Rusija dar kartą nutols už kontakto linijos“.

Pasak JAV diplomatijos vadovo, V.Putinas širdyje yra praktiškas žmogus: „jis spaus, kiek gali, kol pajus pasipriešinimą“.

Pasak JAV diplomatijos vadovo, V.Putinas širdyje yra praktiškas žmogus: „jis spaus, kiek gali, kol pajus pasipriešinimą“.

„Prezidentas Putinas kliaujasi prielaida, kad jo galimybės išsilaikyti yra didesnės, – pridūrė J.Bidenas. – Ukrainos atvejus jis viliasi, kad sugebės išsilaikyti ilgiau negu dabartinė reformuojanti proeuropietiška vyriausybė ir sužlugdyti ją ekonomiškai.“

J.Bidenas sakė, kad verta rengti debatus dėl Ukrainos aprūpinimo letaline ginamąja ginkluote, bet nepareiškė tiesioginio palaikymo tam prieštaringai vertinamam žingsniui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius