Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Joe Bideno administracija ruošiasi intensyvinti kovą su koronavirusu

Naujasis JAV prezidentas Joe Bidenas ketvirtadienį pristatė nacionalinę kovos su COVID-19 strategiją, numatančią galimybes didinti vakcinavimo ir testavimo pajėgumus, vėl atidaryti mokyklas ir įmones, taip pat išplėsti kaukių dėvėjimą šalyje.
Joe Bideno inauguracijos ceremonija
Joe Bidenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dirbdamas antrą dieną prezidento poste, J.Bidenas skirs dėmesį nelygybei sunkumų patiriančių mažumų bendruomenėse, kuomet pasirašys 10 su pandemija susijusių prezidento įsakų.

J.Bideno administracijos pareigūnai teigia, kad norint įveikti infekciją būtina nacionaliniu mastu imtis koordinuotų veiksmų. Federalinė vyriausybė taip pat tikisi, kad Kongresas pritars jos prašymui išskirti 1,9 trln. dolerių (1,6 trln. eurų) ekonomikos gaivinimo pastangoms ir kovai su COVID-19.

VIDEO: JAV prezidentas J.Bidenas: „Dar kartą pasimokėme, kokia brangi yra demokratija“

Federalinė nepaprastųjų situacijų valdymo agentūra (FEMA) ketina steigti skiepijimo centrus. Per mėnesį tokių įstaigų turėtų atsirasti 100. Be to, naujasis prezidentas liepė Ligų kontrolės ir prevencijos centrui (CDC) nuo ateinančio mėnesio pradžios leisti platinti vakcinas per vietines vaistines.

Užkrečiamųjų ligų specialistas Anthony Fauci, pagrindinis J.Bideno patarėjas koronaviruso klausimais, taip pat paskelbė, kad JAV vėl rems Pasaulio sveikatos organizaciją (PSO).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius