Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 07 31 /19:08

Johnas Kelly prisaikdintas naujuoju Baltųjų rūmų administracijos vadovu

Johnas Kelly pirmadienį prisaikdintas naujuoju Baltųjų rūmų administracijos vadovu, JAV prezidentui Donaldui Trumpui pasirinkus karinio jūrų laivyno atsargos generolą vadovauti pertvarkytai administracijai.
Johnas Kelly ir Donaldas Trumpas
Johnas Kelly ir Donaldas Trumpas / „Scanpix“/AP nuotr.

67 metų J.Kelly keičia Reince'ą Priebusą, kuris buvo priverstas pasitraukti praėjusią savaitę, kai buvo paviešinti įspūdingai žlugo D.Trumpo bandymai atšaukti Baracko Obamos inicijuotą sveikatos apsaugos reformą, vadinamąją „Obamacare“, ir buvo paviešinti nemalonūs vidaus nesutarimai.

„Mes ką tik prisaikdinome generolą Kelly, jis atliks įspūdingą darbą, nė kiek neabejoju, administracijos vadovo poste“, – pasakė D.Trumpas po ceremonijos Ovaliajame kabinete.

„Tai, ką jis padarė krašto saugumo departamente, yra rekordinis sukrėtimas, jei pažvelgsite į sienas, jei pažvelgsite į didžiulius gautus rezultatus“, – kabėjo D.Trumpas.

D.Trumpas ankstyvą rytą paskelbtoje „Twitter“ žinutėje buvo itin pozityviai nusiteikęs: „Brangiausios KADA NORS akcijos, geriausi ekonominiai skaičiai per daugelį metų, nedarbas žemiausias per 17 metų, atlyginimai kyla, pasienis apsaugotas, jokio Baltųjų rūmų chaoso“.

Respublikonai tikisi, kad J.Kelly, per pirmus šešis D.Trumpo prezidentavimo mėnesius ėjęs krašto apsaugos sekretoriaus pareigas, sugebės įvesti disciplinos į nesutarimų draskomus Baltuosius rūmus.

Personalo vadovas tradiciškai tvarko prezidento darbotvarkę ir yra aukščiausio rango Baltųjų rūmų darbuotojas, sprendžiantis kas turi prieigą prie JAV vadovo.

Tačiau yra daug abejojančių, ar kas nors gali suvaldyti nenustygstantį vietoje, „Twitter“ žinutes nuolatos rašantį D.Trumpą, kuris regis net skatina ginčus tarp skirtingų frakcijų, siekiančių daryti įtaką jo administracijoje.

Yra daug abejojančių, ar kas nors gali suvaldyti nenustygstantį vietoje, „Twitter“ žinutes nuolatos rašantį D.Trumpą, kuris regis net skatina ginčus tarp skirtingų frakcijų, siekiančių daryti įtaką jo administracijoje.

Spaudžiamas vis labiau besiplečiančio tyrimo dėl jo pernykštės rinkimų kampanijos narių ryšių su Rusija, praėjusią savaitę D.Trumpas užsipuolė savo generalinį prokurorą dėl nelojalumo, sukeldamas nerimą tarp konservatorių, o vėliau nusitaikė į R.Priebusą.

Pirmadienį paskelbtoje „Twitter“ žinutėje, D.Trumpas užsiminė, kad Kongreso sveikatos apsaugos planas turėtų būti pakeistas dėl to, kad juo nebuvo sugebėta pakeisti „Obamacare“, garsiosios D.Trumpo pirmtako sveikatos apsaugos reformos.

„Jeigu „Obamacare“ kenkia žmonėms, ir tikrai kenkia, kodėl tuomet ji neturėtų kenkti draudimo kompanijoms ir kodėl Kongresas neturėtų mokėti to paties ką moka visuomenė?“ – parašė prezidentas.

Nuo prezidentavimo pradžios prieš šešis mėnesius, D.Trumpo sumišusią administraciją persekioja bręstantys skandalai ir lydi neigiamos antraštės.

Alyvos į ugnį pilantis, milijardierius respublikonas, atsisveikino su keletu vyriausiųjų pareigūnų, tarp kurių jo nacionalinio saugumo patarėjas, nacionalinio saugumo patarėjo pavaduotojas ir FTB direktorius, beprecedentė darbuotojų kaita tokiai jaunai administracijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius