-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 09 /14:10

Johnas Kerry: Basharas al Assadas galėtų išspręsti krizę dėl cheminių ginklų perduodamas juos visus tarptautinei bendrijai

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry pareiškė, jog Sirijos prezidentas Basharas al Assadas galėtų išspręsti krizę dėl cheminių ginklų panaudojimo paprasčiausiai per savaitę perduodamas savo ginklų atsargas – „iki paskutinio“ vieneto – tarptautinei bendrijai.
Johnas Kerry
Johnas Kerry / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

JAV diplomatijos vadovo buvo paklausta, ar yra kas nors, ką Sirijos vyriausybė dabar galėtų padaryti ar pasiūlyti, kad užkirstų kelią kariniam smūgiui.

„Žinoma, jis gali ateinančią savaitę perduoti savo cheminius ginklus, iki paskutinio vieneto, tarptautinei bendrijai – nedelsiant perduoti juos, visus, ir leisti (atlikti) nuodugnų ir visišką to apskaitą“, – sakė J.Kerry žurnalistams.

Tačiau J.Kerry, kuris pirmadienį Londone surengė spaudos konferenciją su britų užsienio reikalų sekretoriumi Williamu Hague‘u, sakė galvojantis, kad B.al Assadas to nepadarys.

„Bet jis to nedarys ir to to negalima padaryti“, – pridūrė jis.

J.Kerry buvo paklausta apie B.al Assado komentarus CBS žurnalistui Charlie Rose‘ui, jog nėra įtikinamų įrodymų dėl to, kas yra kaltas dėl cheminės atakos.

Paklaustas apie B.al Assado pareikštą paneigimą, J.Kerry atsakė: „Ką tik pateikiau jums realius įrodymus“.

„Mes žinome, kad jo režimas davė nurodymus pasirengti cheminei atakai. Mes žinome, kad jie dislokavo pajėgas“, – sakė jis.

Papildyta 14.10 val.: Sirijos karo pabaiga turi būti politinė, o ne karinė

J.Kerry pirmadienį pareiškė, kad Sirijos konflikto sprendimas turi būti politinis, o ne karinis, tačiau pridūrė, jog tarptautinė bendruomenė negali būti pasyvi stebėtoja, kai B.al Assado režimas panaudojo cheminius ginklus.

„Leiskite man pasakyti aiškiai: Jungtinės Valstijos, prezidentas Obama, aš pats, kiti visiškai sutariame, kad konflikto Sirijoje pabaigai reikia politinio sprendimo“, – sakė jis po susitikimo su britų užsienio reikalų sekretoriumi Williamu Hague'u.

„Karinio sprendimo nėra, dėl to neturime iliuzijų“, – sakė jis.

„Tačiau tam turi atsirasti ryžtas, nes šalys yra pasirengusios ateiti ir derėtis dėl to politinio sprendimo“, – sakė J.Kerry spaudos konferencijoje Užsienio reikalų ministerijoje Londone.

„Ryžtas bus rastas ne mūšio lauke, bet prie derybų stalo. Tačiau turime susėsti prie to stalo“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius