-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Johnas Kerry: „Krymas yra Ukrainos dalis“

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry ketvirtadienį tvirtino, kad „Krymas yra Ukraina“, po to, kai promaskvietiški šio autonominio regiono parlamentarai balsavo už prisijungimą prie Rusijos.
JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry
JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Krymas yra Ukrainos dalis. Krymas yra Ukraina. Mes remiame teritorinį Ukrainos vientisumą ir Ukrainos vyriausybę reikia įtraukti į bet kokį sprendimą“ dėl to, ar šis pusiasalis atsiskirs, sakė jis žurnalistams Romoje.

„Kaip suprantu, Ukrainos konstitucija reikalauja visos Ukrainos referendumo. Kiekviena Ukrainos dalis, visi ukrainiečiai turėtų būti referendumo dalis“, – sakė jis.

Jo komentarai pasirodė po to, kai JAV prezidentas Barackas Obama perspėjo, kad referendumas Kryme dėl prisijungimo prie Rusijos pažeistų Ukrainos suverenitetą ir tarptautinę teisę.

Tačiau J.Kerry sakė, kad Jungtinių Valstijų prioritetas yra „tęsti intensyvias diskusijas su abiem šalimis, kad būtų siekiama normalizuoti ir užbaigti šią krizę“.

Nors JAV „laikysis žodžio“ dėl jau įvestų sankcijų, tokių kaip vizų draudimai ir turto, priklausančio tiems, kas laikomi suvaidinusiais vaidmenį destabilizuojant Ukrainą, įšaldymas, „artimiausiomis valandomis ir dienomis“ bus akcentuojamas dialogas, kuris galėtų nuvesti prie situacijos deeskalavimo.

„Nors pasiliekame teisę žengti žingsnius toliau nei tie dalykai, kurie buvo paskelbti šiandien, mes norime, jog prezidentas (Vladimiras) Putinas ir Rusija, ir visi suprastų, kad mes teikiame pirmenybę grįžimui į normalias vėžes“, – sakė jis. 

J.Kerry kalbėjo po derybų su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu tarptautinio susitikimo Romoje dėl Libijos užkulisiuose.

Rusijos naujienų agentūros po derybų citavo S.Lavrovo žodžius, kad kol kas nėra Maskvos ir Vašingtono sutarimo dėl Ukrainos, bet jis informuosiąs prezidentą V.Putiną apie J.Kerry pasiūlytus „konkrečius galimus žingsnius“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius