-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Johnas Kerry: per susitikimą dėl Sirijos aptartos naujos idėjos

Jungtinės Valstijos, Rusija ir Sirijos kaimynės šeštadienį per derybas Šveicarijoje aptarė naujas idėjas dėl ugnies nutraukimo šioje karo draskomoje šalyje gaivinimo, sakė JAV diplomatijos vadovas.
JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry
JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry / „Scanpix“/AP nuotr.

Valstybės sekretorius Johnas Kerry sakė, kad žemesnio rango pareigūnai vėl susisieks jau pirmadienį ir ims plėtoti naują darbotvarkę, bet atsisakė atskleisti iniciatyvų detales.

J.Kerry susitikimą pavadino „minčių lietaus“ sesija, kurioje nepaisant įtampos tarp šalių, nebuvo pasiduota apmaudui, nes visi sutarė, kad krizei reikia skubaus sprendimo.

„Charakterizuočiau tai taip: būtent to mes norėjome“, – sakė jis reporteriams Lozanos viešbutyje, kuriame susitiko su Rusijos, Irano, Saudo Arabijos, Turkijos, Egipto, Jordanijos, Irako ir Kataro pasiuntiniais.

J.Kerry sveikino, pasak jo, „labai tiesią, pirmo karto diskusiją, atvirą ir laisvą, visoms svarbioms šalims esant prie stalo vienu metu“.

Buvo tam tikrų sunkių momentų, kai akivaizdžiai tvyrojo įtampa, bet visi buvo konstruktyvūs, sakė jis, kalbėdamas apie susitikimą, kuriame dalyvavo tradiciniai priešininkai Teheranas ir Rijadas.

Po susitikimo Lozanoje J.Kerry sekmadienį turi išskristi į Londoną informuoti sąjungininkų Europoje apie naująjį diplomatinį kelią, kuriame bus mažiau pagrindinių žaidėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius