Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Johnas Kerry: Rusijai okupavus Krymą, atsivėrė senos žaizdos

Jungtinių Valstijų valstybės sekretorius Johans Kerry išreiškė savo solidarumą su Krymo totoriais, kurie sekmadienį, gegužės 18 dieną, mini savo tautos tremties 70-ąsias metines.
JAV sekretorius Johnas Kerry
JAV sekretorius Johnas Kerry / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Daugeliui Krymo totorių šios piktadarystės tebėra gyvos atmintyje, o Rusijos (įvykdyta) okupacija ir neteisėtas mėginimas aneksuoti Krymą atvėrė senas žaizdas“, – sakė jis.

J.Kerry priminė, kad išgyvenusieji siaubingą perkėlimą į Vidurio Aziją, Uralą ir Sibirą, patyrė badą, ligas ir represijas naujoje vietoje. Beveik pusė deportuotųjų, daugiausia moterys ir vaikai žuvo 1944-1947 metais. Daugelis Krymo totorių lig šiol tebegyvena tremtyje.

„Šiandien Kryme daromų žmogaus teisių pažeidimų sąrašas yra ilgas ir dar labiau ilgėja kiekvieną savaitę. Krymo totorių žudymai, mušimai, pagrobimai ir kita tapo kasdienybe“, – sakoma J.Kerry pareiškime, paskelbtame JAV valstybės departamento tinklalapyje.

Rusijos aneksuoto Krymo vadovas Sergejus Aksionovas penktadienį uždraudė rengti šiame pusiasalyje masines akcijas iki birželio 6 dienos, esą dėl įvykių Ukrainos pietryčiuose.

Krymo totoriai žada, nepaisydami draudimo, sekmadienį rengti trėmimų 70-mečio minėjimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius