Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Johnas McCainas kyla į kovą: neleis Donaldui Trumpui bičiuliautis su Rusija

Respublikonų senatorius, Senato ginkluotųjų pajėgų komiteto vadovas Johnas McCainas antradienį pareiškė, kad bet kokie naujojo JAV prezidento bandymai bičiuliautis su Rusija bus nepateisinami, rašo „The Washington Post“.
Johnas McCainas
Johnas McCainas / „Scanpix“/AP nuotr.

„JAV vykstant prezidentų kaitos procesui, Vladimiras Putinas pastarosiomis dienomis pareiškė, kad nori gerinti santykius su Jungtinėmis Valstijomis“, – skelbiama Arizonos senatoriaus biuro pranešime.

„Turėtume tiek pat tikėti šiais teiginiais, kiek ir kitais buvusio KGB agento, nuvedusio savo šalį į tironiją, žudžiusio politinius oponentus, įsiveržusio į kaimynines valstybes, grasinusio JAV sąjungininkams ir bandžiusio paveikti Amerikos rinkimų rezultatus, žodžiais“, – rašoma pranešime.

Senatorius pabrėžė, kad Rusija toliau remia Basharo al-Assado režimą Sirijoje, kuris bombarduoja civilius gyventojus ir humanitarinę pagalbą gabenančius asmenis.

„Obamos administracijos paskutinis bandymas pagerinti santykius su Vladimiru Putinu baigėsi invazija Ukrainoje ir kariniu įsikišimu Vidurio Rytuose“, – teigė J.McCainas.

Jo teigimu, bandymas gerinti santykius su Rusija būtų pripažinimas teisėtu civilių bombardavimų Sirijoje.

„Tai neleistina kaina didžiai tautai. Amerika buvo didi tada, kai ji kovėsi tautų, kovojančių su tironija, pusėje. Prie to turime sugrįžti“, – sakė respublikonas.

J.McCainas itin nuosaikiai rėmė D.Trumpą rinkimų metu, o spalio mėnesį netgi atšaukė savo paramą, po pasirodžiusių respublikonų kandidato pasisakymų apie moteris. Visos kampanijos metu jis nenoriai kalbėjo apie D.Trumpą.

Tuo metu D.Trumpas rinkimų kampanijos pradžioje pareiškė, kad Vietnamo karo metu kalintas J.McCainas nėra karo didvyris. „Didvyriai nėra sučiumpami“, – teigė naujai išrinktas JAV prezidentas tuomet.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius