-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Johno Kerry sveikinime – padėka už Lietuvos laikyseną siekiant taikos

Su Valstybės atkūrimo diena Lietuvą sveikindamas JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry pabrėžia šalių pastangas siekiant taikos.
JAV sekretorius Johnas Kerry
JAV sekretorius Johnas Kerry / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„JAV didžiuojasi draugyste su jūsų šalimi ir mūsų bendradarbiavimu šių dienų iššūkių akivaidoje. Mes ir toliau dirbsime kartu siekdami užtikrinti taikią, klestinčią ateitį ir laisvę visiems žmonėms“, – savo sveikinime Lietuvai JAV žmonių ir prezidento Baracko Obamos vardu sako J.Kerry.

JAV didžiuojasi draugyste su jūsų šalimi ir mūsų bendradarbiavimu šių dienų iššūkių akivaidoje

Sveikinime J.Kerry pažymi, kad 97-ąsias valstybės atkūrimo metines švenčianti Lietuva taip pat šiemet mini ir 25-ąsias laisvės nuo Sovietų sąjungos metines.

„Ryšiai tarp mūsų tautų yra gilūs, mūsų kultūros persipynę. Kaip NATO sąjungininkai, mes esame įsipareigoję laisvei, demokratijai ir žmonių teisėms. Mes taip pat turime tą pačią trauką sportui ir menams. Jono Meko, Amerikos avangardinio kino pradininko darbai sieja mūsų abi šalis. Kaip ir istorinė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė 1992-aisiais Olimpinėse žaidynėse“, – sako J.Kerry.

Lietuva pirmadienį švenčia Valstybės atkūrimo dieną. 1918 metų vasario 16 dieną Lietuvos Taryba Vilniuje paskelbė atkurianti nepriklausomą, demokratiniais pamatais sutvarkytą Lietuvos valstybę su sostine Vilniuje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius