Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jordanijos karalius: krizė rūmuose „baigėsi“

Jordano karalius Abdullah II trečiadienį pareiškė, kad didžiausia politinė krizė per kelis dešimtmečius, išprovokuota įtariamo jo netikro brolio Hamzah sąmokslo, baigėsi.
Princas Hamzah
Princas Hamzah / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Jordanija

„Užtikrinu jus, kad sąmokslas numalšintas pačioje užuomazgoje“, – sakoma karaliaus pareiškime, kuris jo vardu buvo perskaitytas per valstybinę televiziją.

„Šių pastarųjų dienų iššūkis nebuvo pats pavojingiausias šalies stabilumui, bet man buvo skaudžiausias“, – sakoma pranešime.

Vyriausybė apkaltino princą Hamzah prisidėjus prie „nuožmaus“ sąmokslo „destabilizuoti karalystės saugumą“.

Praeitą savaitgalį buvo paskelbta, kad princui Hamzah buvo skirtas namų areštas jo rūmuose Amane ir kad dar mažiausiai 16 žmonių buvo sulaikyti. Buvęs sosto įpėdinis anksčiau tvirtino nepaisysiantis jam nustatytų judėjimo suvaržymų, bet pirmadienį galiausiai pažadėjo remti karalių Abdullah II.

Hamzah, iš kurio Abdullah 2004 metais atėmė sosto įpėdinio titulą, tapo įnirtingu monarchijos kritiku ir kaltino Jordanijos lyderius nepotizmu, korupcija bei autoritariniu valdymu.

Šeštadienį Jungtinės Karalystės visuomeniniam transliuotojui BBC atsiųstame vaizdo įraše princas skundėsi „nekompetencija, įsigalėjusia mūsų valdžios struktūroje per pastaruosius 15–20 metų ir toliau blogėjusia“.

„Niekas nebegali pasisakyti arba pareikšti savo nuomonės jokiais klausimais, nesulaukdamas priekabių, suėmimo, persekiojimo ir grasinimų“, – teigė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius