Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jordanijos kariuomenė yra pasiruošusi apsiginti nuo Irako kovotojų

Jordanijos kariuomenės aukšto rango pareigūnas trečiadienį pareiškė, kad jo šalis gali apsiginti nuo „bet kokios agresijos“, sunitų kovotojams užėmus didelius plotus kaimyniniame Irake.
Visureigiai „Humvee“
Visureigiai „Humvee“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Jordanijos ir Irako sienos yra saugios. Jordanijos ginkluotosios pajėgos yra pajėgios apginti karalystę nuo bet kokios agresijos“, – sakė pasienio apsaugos brigados vadas Saberas Mahayrah žurnalistams.

„Mes neleisime niekam nelegaliai peržengti sienos“, – kalbėjo jis pasienyje, kur dislokuoti armijos šarvuoti transporteriai, tankai ir visureigiai „Humvee“, skraidė keturi sraigtasparniai.

S.Mahayrah šitaip kalbėjo praėjus dviem dienoms nuo Jordanijos sienos sustiprinimo.

„Jordanijos armija sutelkė daugiau karių, tankų, raketų paleidimo įrangos ir šarvuočių prie sienos su Iraku, – pirmadienį sakė naujienų agentūrai AFP vienas saugumo pareigūnas. – Armija netoleruos jokios infiltracijos“.

Sunitų sukilėliai, vadovaujami džihadistų organizacijos „Irako ir Levanto islamo valstybė“ (ILIV), šį mėnesį. užėmė didelius šalies plotus į šiaurę ir vakarus nuo Bagdado.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius