-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jorkšyro skerdikas giriasi prabangiu gyvenimu už grotų: „Esu pavyzdinis kalinys“

Serijinis žudikas, gavęs Jorkšyro skerdiko pravardę, laiškuose iš kalėjimo giriasi prabangiu gyvenimu jame. 70 metų Peteris Sutcliffe'as teigia turintis savo DVD grotuvą ir esantis pavyzdinis kalinys.
Jorkšyro skerdikas Peteris Sutcliffe
Jorkšyro skerdikas Peteris Sutcliffe / criminalminds.wikia.com nuotr.

Žudikas buvo perkeltas iš Broadmorės ligoninės – bene labiausiai apsaugotos psichiatrijos įstaigos Jungtinėje Karalystėje – į ne mažiau pagarsėjusį Franklando kalėjimą, kuriame laikomi patys žiauriausi nusikaltėliai. P.Sutcliffe'as teigė, kad tai politinis sprendimas, nes jis pats esą visada buvo pavyzdinis pacientas ir kalinys.

Pasakodamas apie savo kamerą, kalinys gyrėsi: „Už 1 svaro per savaitę mokestį mes visi galime turėti savo DVD grotuvus kamerose, žinoma, ir televizorių“. Mes kiekvienas turime po savo tualetą ir praustuvą“.

P.Sutcliffe'as susitaikė, kad po perkėlimo daugiau niekada negrįš į ligoninę.

Jis teigė: „Nemanau, kad jie kada nors panorės vėl mane perkelti į specializuotą ligoninę. Aš manau, kad mano byla yra politizuota, kadangi kalėjimas iki gyvos galvos buvo skirtas tik neseniai (nors aš visada buvau pavyzdinis pacientas ir kalinys). Taip, daug metų aš labai sirgau paranoidine šizofrenija. Net ir paskutiniame teisme visi gydytojai pripažino, kad liga vis dar yra, bet du iš jų patikino, kad mano sveikata pakankamai gera, kad galėčiau būti kalėjime. Tai reiškia, kad būsiu čia, kol mirsiu!“

„Dabar esu paprastas žmogus, bet man pasisekė, kad turiu labai ištikimų draugų už kalėjimo ribų, kurie nepritaria, kaip veikia mūsų teisinė sistema. Jie sako, kad teisė – tarsi asilas, užsispyręs ir nelankstus. Taigi aš esu čia!“ – piktinosi P.Sutcliffe'as.

Tokius kalinio pareiškimus pasmerkė 13 jo nužudytų moterų šeimos nariai. 58 metų Denise'as Longas, kurio mama buvo siaubingai užkapota plaktuku 1977 m., atkirto: „Dėl tokių jo kalbų mano kraujas užverda“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius