Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Izraeliui suintensyvinus operaciją Rafoje, iš miesto pabėgo 80 tūkst. žmonių

Jungtinių Tautų agentūra palestiniečiams remti (UNRWA) ketvirtadienį pranešė, kad per tris dienas nuo tada, kai Izraelis suintensyvino karines operacijas pietiniame Gazos Ruožo mieste Rafoje, iš jo pabėgo apie 80 tūkst. žmonių.
Rafachas
Rafachas

„Nuo gegužės 6 dienos, kai suintensyvėjo Izraelio pajėgų karinė operacija, iš Rafos pabėgo apie 80 tūkst. žmonių, ieškančių prieglobsčio kitur“, – teigė UNRWA socialiniame tinkle „X“, įspėdama, kad „šių šeimų našta yra nepakeliama“ ir kad „niekur nėra saugu“.

Kruviniausias visų laikų karas Gazos Ruože prasidėjo po to, kai spalio 7-ąją islamistų grupuotė „Hamas“ surengė precedento neturintį išpuolį, per kurį Izraelyje žuvo apie 1 170 izraeliečių ir užsieniečių, daugiausia civilių, rodo naujienų agentūros AFP duomenys, paremti oficialiais Izraelio skaičiais.

„Hamas“ taip pat paėmė apie 250 įkaitų, iš kurių, Izraelio žiniomis, Gazos Ruože dar yra apie 130, įskaitant 35 žuvusius įkaitus.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą, per kurį Gazos Ruože žuvo 34 904 žmonės, daugiausia moterys ir vaikai, skelbia islamistų grupuotės valdomos teritorijos Sveikatos apsaugos ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius