-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JT generalinis sekretorius ragina rasti Venesuelos krizės politinį sprendinį

Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Antonio Guterresas trečiadienį paragino Venesuelos vyriausybę ir opoziciją vėl susėsti prie derybų stalo ir rasti išeitį iš politinės ir ekonominės krizės.
Antonio Guterresas
Antonio Guterresas ragina rasti Venesuelos krizės politinį sprendinį / „Scanpix“/AP nuotr.

Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro įsakė vėliau šį mėnesį surengti karines pratybas, reaguodamas į JAV vadovo Donaldo Trumpo grasinimo imtis ginkluotų veiksmų šioje krizės krečiamoje Pietų Amerikos šalyje.

Naftos turtingoje šalyje tvyro ekonominis chaosas, be to, ten jau kelis mėnesius tęsiasi gatvės protestai, per kuriuos įpykę demonstrantai reikalauja N.Maduro pasitraukimo. Per neramumus jau žuvo apie 130 žmonių.

„Venesuelai reikia politinio sprendimo, paremto dialogu ir kompromisu tarp vyriausybės ir opozicijos“, – JT būstinėje žurnalistams sakė A.Guterresas. Jis išreiškė paramą tarptautinėms ir regioninėms pastangoms skatinti tolesnių derybų idėją.

„Tvirtai remiu šias pastangas. Palaikau glaudų ryšį su jais visais ir raginu vyriausybę bei opoziciją vėl pradėti derybas, nes manau, kad vienintelis sprendinys yra politinis sprendinys“, – pridūrė jis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nicolasas Maduro
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nicolasas Maduro

Praėjusią savaitę D.Trumpas sakė svarstąs įvairius scenarijus dėl Venesuelos ir „neatmetąs karinio įsikišimo varianto“. Tuo tarpu Rusija trečiadienį pareiškė, kad bet kokie grasinimai Venesuelai „nepriimtini“.

D.Trumpo pareiškimą, suprastą kaip grasinimą, pasmerkė visos Lotynų Amerikos šalys, įskaitant ir nevengiančias kritikuoti socialisto N.Maduro.

„Lotynų Amerika sėkmingai sugebėjo atsikratyti tiek užsienio šalių įsikišimo, tiek autoritarizmo; ši pamoka labai svarbi, siekiant užtikrinti, jog šis palikimas išliktų saugus“, – teigė A.Guterresas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius