Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

JT: jokia organizacija negali pakeisti JT agentūros palestiniečiams remti

Jokia organizacija negali pakeisti Jungtinių Tautų agentūros palestiniečiams remti (UNRWA), kurios darbuotojai kaltinami prisidėję prie precedento neturinčių spalio 7-osios „Hamas“ atakų, sukėlusių karą Gazos Ruože, antradienį pareiškė JT pagalbos Gazos Ruože koordinatorė.
STRINGER / REUTERS
STRINGER / REUTERS

„Jokia organizacija niekaip negali pakeisti ar pavaduoti milžiniškų UNRWA pajėgumų, jų gebėjimų ir žinių apie Gazos Ruožo gyventojus“, – sakė neseniai paskirta koordinatorė Sigrid Kaag (Sigrid Kag), turėdama omenyje JT agentūrą palestiniečiams remti.

Izraelis apkaltino keliolika Jungtinių Tautų agentūros palestiniečiams remti (UNRWA) darbuotojų prisidėjus prie precedento neturinčių spalio 7-osios „Hamas“ atakų, sukėlusių karą Gazos Ruože, todėl pagrindinės pagalbą teikiančios šalys, įskaitant Jungtines Valstijas ir Vokietiją, sustabdė finansavimą.

JT generalinis sekretorius Antonio Gutteresas (Antoniju Guterišas), kuris labai prašė nenutraukti paramos, kad būtų patenkinti didžiuliai humanitarinės pagalbos poreikiai, antradienį Niujorke surengs derybas su paramos teikėjais, pranešė jo biuras, tęsiantis Izraelio tyrimui dėl pateiktų kaltinimų. 

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) paragino UNRWA atkreipti dėmesį į šiuos kaltinimus, tačiau taip pat pasveikino organizacijos „visiškai nepakeičiamą vaidmenį stengiantis užtikrinti, kad vyrai, moterys ir vaikai, kuriems taip desperatiškai reikia pagalbos Gazos Ruože, ją iš tikrųjų gautų“.

Spalio 7 dieną „Hamas“ surengto išpuolio prieš Izraelį metu žuvo apie 1 140 žmonių, daugiausia civilių, rodo naujienų agentūros AFP oficialūs duomenys.

Kovotojai taip pat pagrobė apie 250 įkaitų, o Izraelis teigia, kad Gazos Ruože liko apie 132 iš jų, įskaitant mažiausiai 28 žuvusių belaisvių kūnus.

Anot „Hamas“ valdomos teritorijos Sveikatos apsaugos ministerijos, per Izraelio karinį puolimą Gazos Ruože žuvo mažiausiai 26 751 žmogus, daugiausia moterys ir vaikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius