Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JT: prie Indonezijos krantų apvirtus laivui galėjo žūti dešimtys rohinjų

Prie labiausiai į vakarus nutolusios Indonezijos pakrantės apvirtus laivui, kuriuo plaukė apie 150 žmonių, galėjo žūti arba dingti be žinios dešimtys rohinjų pabėgėlių, penktadienį pranešė Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūra (UNHCR).
Reza Saifullah / AP
Reza Saifullah / AP

„Baiminamasi, kad tie, kurie iki šiol nebuvo išgelbėti, žuvo arba dingo be žinios“, – naujienų agentūrai AFP sakė UNHCR atstovas Babaras Balochas (Babaras Baločas).

„Tikėkimės, kad rytoj, jei jie dar kur nors gyvi, jie bus išgelbėti“, – pridūrė jis. 

Indonezijos gelbėtojai nutraukė visų likusių jūroje dingusių rohinjų pabėgėlių paiešką, nors kai kurie išgyvenusieji pranešė, kad vandens srovė nunešė dešimtis žmonių. 

Pasak išgyvenusiųjų, laive galėjo būti apie 150 žmonių, trečiadienį AFP telefonu sakė Vakarų Ačeho žvejų bendruomenės generalinis sekretorius Pawangas Amiruddinas (Pavangas Amirudinas). 

Penktadienį bendrame UNHCR pareiškime su Tarptautine migracijos organizacija (IOM) teigiama, kad jie yra „sukrėsti ir labai susirūpinę dėl susidariusios padėties“ po to, kai laivas apvirto už 30 km nuo Vakarų Ačeho pakrantės.

„Jei tai pasitvirtintų, tai būtų daugiausiai aukų pareikalavusi nelaimė šiais metais“, – sakoma bendrame pareiškime.

Pareigūnai ketvirtadienį surengė dramatišką 69 rohinjų, kelias savaites dreifavusių jūroje, kol laivas apvirto, gelbėjimo operaciją. Daug pabėgėlių buvo surasti įsikibę į apvirtusio laivo korpusą.

UNHCR duomenimis, nuo lapkričio vidurio iki sausio pabaigos į Indonezijos Ačeho ir Šiaurės Sumatros provincijas atvyko 1 752 pabėgėliai, daugiausia moterys ir vaikai.

Pasak JT agentūros, tai didžiausias migrantų antplūdis į šią šalį, kurioje gyventojų dauguma sudaro musulmonai, nuo 2015 metų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius