Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JT spaudžia Iraką ir kurdus surengti derybas

Jungtinių Tautų Saugumo Taryba ketvirtadienį paragino Irako vyriausybę ir Kurdistano regiono lyderius nustatyti terminus deryboms, kuriomis būtų siekiama išspręsti krizę po praėjusį mėnesį surengto kurdų nepriklausomybės referendumo. Tokį raginimą Saugumo Taryba paskelbė Bagdadui atmetus Irako kurdų lyderių pasiūlymą įšaldyti referendumo rezultatus – nedviprasmišką „taip“ nepriklausomybei – ir surengti derybas.
Irako pajėgos surengė žaibišką operaciją Kirkuko provincijoje
Irako pajėgos surengė žaibišką operaciją Kirkuko provincijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tarybos narės pažymėjo, kad ir federalinė, ir regiono vyriausybės reiškė norą pradėti dialogą“, – sakė šį Tarybai mėnesį pirmininkaujančios Prancūzijos ambasadorius Francois Delattre'as.

„Skatiname jas sparčiai nustatyti grafiką šioms diskusijoms surengti“, – po susitikimo žurnalistams sakė F. Delattre'as.

Saugumo Taryba už uždarų durų buvo susirinkusi Prancūzijos ir Švedijos prašymu, išklausyti JT pasiuntinio Jano Kubišo ataskaitos apie šią krizę.

F. Delattre'as sakė, kad Tarybos narės nerimauja dėl padidėjusios įtampos ir pranešimų apie smurtą, ir ragina abi šalis susilaikyti nuo jėgos naudojimo.

Irako premjeras Haideras al Abadi anksčiau atmetė kurdų pasiūlymą dėl įšaldymo ir pareikalavo anuliuoti rugsėjo 24-osios balsavimo už nepriklausomybę rezultatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius