Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JT vadovas nėra optimistiškai nusiteikęs dėl Izraelio ir palestiniečių krizės

JAV generalinis sekretorius Ban Ki-moonas trečiadienį Saugumo Tarybai pareiškė, kad jis „nėra optimistiškai nusiteikęs“ po derybų su Izraelio ir palestiniečių lyderiais, kuriuos ragino sumažinti įtampą, pranešė vienas diplomatas.
Ban Ki-Moonas
Ban Ki-Moonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Amane viešintis Ban Ki-moonas kalbėjosi per vaizdo konferenciją su Saugumo Tarybos posėdžio, vykusio už uždarų durų, dalyviais, tęsdamas savo misiją užbaigti šią krizę.

JT vadovas į konflikto apimtą regioną išvyko antradienį, norėdamas paraginti izraeliečius ir palestiniečius sustabdyti „pavojingą eskalavimą“, kuris gali peraugti į didelio masto palestiniečių sukilimą.

Po susitikimo su Izraelio premjeru Benjaminu Netanyahu ir palestiniečių prezidentu Mahmudu Abbasu Ban Ki-moonas pateikė realistinį perspektyvų vertinimą, sakė tame posėdyje dalyvavęs diplomatas.

JT vadovas sakė Saugumo Tarybai, kad padėties šventuosiuose kompleksuose sureguliavimas yra esminis uždavinys, galintis sumažinti įtampą, tačiau pažymėjo, kad yra labai susirūpinęs dėl abiejų stovyklų vykdomo kurstymo. 

Ban Ki-moonas atvirai pripažino, kad po tų susitikimų „nėra optimistiškai nusiteikęs“, ir sakė, kad reikia negaištant laiko daryti spaudimą, kad įtampa būtų sumažinta ir būtų atitolta nuo pavojingo konflikto slenksčio.

Bent 47 palestiniečiai ir vienas izraelietis arabas žuvo paaštrėjus smurtui, kuris įsiplieskė šio mėnesio pradžioje. Taip pat buvo nužudyti aštuoni izraeliečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius