Sportas gyvai

JT vadovas nerimauja dėl blogėjančios padėties Ekvadore, skelbia jo atstovas spaudai

Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Antonio Gutteresas (Antoniju Guterišas) yra labai susirūpinęs dėl blogėjančios saugumo padėties Ekvadore, trečiadienį pareiškė jo atstovas. 
Luiz Rampelotto / ZUMAPRESS.com
Luiz Rampelotto / ZUMAPRESS.com

„Generalinis sekretorius yra labai susirūpinęs dėl blogėjančios padėties šalyje ir jos trikdančio poveikio Ekvadoro gyventojų gyvenimui“, – nurodė JT generalinio sekretoriaus atstovas spaudai Stephane'as Dujarricas (Stefanas Diužarikas). 

Jis pridūrė, kad A. Gutteresas griežtai smerkia šiuos nusikalstamus smurto veiksmus.

Ilgą laiką buvęs taikiu prieglobsčiu tarp didžiausių kokaino eksportuotojų Kolumbijos ir Peru, Ekvadoras pastaraisiais metais patyrė smurto proveržį, nes priešiškos viena kitai gaujos, susijusios su Meksikos ir Kolumbijos karteliais, ėmė kovoti dėl kontrolės.

Po didžiausios Ekvadoro gaujos „Los Choneros“ lyderio Jose Adolfo Maciaso (Chosė Adolfo Masiaso), dar žinomo kaip „Fito“, pabėgimo  prezidentas Danielis Noboa pirmadienį visoje šalyje paskelbė nepaprastąją padėtį ir naktinę komendanto valandą.

Gaujos ėmėsi atsakomųjų veiksmų, paėmė įkaitais policijos pareigūnus, keliuose miestuose sukėlė sprogimus, o antradienį ginklais ir sprogmenimis šturmavo TC televizijos studiją Gvajakilyje.

Užpuolikai su gobtuvais šaudė per tiesioginę TC transliaciją, kurios metu buvo girdėti, kaip moteris maldauja: „Nešaudykite, prašau, nešaudykite“.

Įsibrovėliai parvertė išsigandusią komandą ant žemės ir buvo girdėti, kaip vienas žmogus rėkia, kai užgeso studijos šviesos, bet transliacija buvo tęsiama.

Policija į studiją įžengė po maždaug 30 minučių chaoso.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius