Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JT vadovas po smurto protrūkio Bagdade ragina laikytis santūrumo

Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Antonio Guterresas pirmadienį po smurto protrūkio Irako sostinėje paragino visas šalis laikytis santūrumo ir nedelsiant imtis veiksmų padėčiai deeskaluoti.
Antonio Guterresas
Antonio Guterresas / „Scanpix“/AP nuotr.

Pirmadienį per neramumus griežtai saugomoje Bagdado Žaliojoje zonoje, kur įsikūrusios vyriausybinės institucijos ir ambasados, buvo nušauti 15 protestuotojų, dar per 350 žmonių buvo sužeisti.

Smurto protrūkis kilo įtakingam šiitų dvasininkui Moqtadai Sadrui paskelbus, jog traukiasi iš politikos.

Generalinis sekretorius „su susirūpinimu stebėjo šios dienos protestus Irake, kurių metu demonstrantai šturmavo vyriausybinius pastatus“, išplatintame pareiškime nurodė A.Guterreso atstovas spaudai Stephane'as Dujarricas.

„Jis ragina elgtis ramiai ir santūriai bei ragina visus veikėjus nedelsiant imtis veiksmų padėčiai deeskaluoti, kad būtų išvengta tolesnio smurto“, – sakė atstovas.

„Generalinis sekretorius primygtinai ragina visas šalis ir veikėjus atidėti į šalį savo nesutarimus ir nedelsiant pradėti taikų ir įtraukų dialogą dėl konstruktyvaus tolesnio kelio“, – pridūrė S.Dujarricas.

Pirmadienį M.Sadro šalininkai šturmavo vyriausybės pastatą Žaliojoje zonoje, dvasininkui paskelbus, kad jis traukiasi iš politikos dėl beveik metus trunkančios politinės aklavietės, lėmusios, kad šalis vis dar neturi naujos vyriausybės, premjero ar valstybės vadovo.

Iki pirmadienio vakaro Žaliojoje zonoje nukrito mažiausiai septyni sviediniai, tačiau kol kas neaišku, kas ją apšaudė. Toje teritorijoje vakare taip pat aidėjo automatų šūviai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius