Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

JT vadovas ragina Izraelį nutraukti eskalaciją ir atidaryti sienos perėjimo į Gazą punktus

Jungtinių Tautų vadovas Antonio Guterresas (Antoniju Guterišas) antradienį paragino nedelsiant atidaryti sienos perėjimo į Gazos Ruožą punktus, kad būtų galima įvežti būtiniausią pagalbą, ir bandė įkalbėti Izraelį nutraukti bet kokią eskalaciją, žydų valstybei pasiuntus tankus į Rafachą. 
Generalinis sekretorius A. Guterres su Italijos prezidentu S. Mattarella.
Generalinis sekretorius A. Guterres su Italijos prezidentu S. Mattarella.

„Viskas juda netinkama linkme. Esu sutrikęs ir jaučiu nerimą dėl atnaujintos Izraelio ginkluotųjų pajėgų karinės veiklos Rafache“, – sakė jis.

„Rafacho ir Karem Šalomo sienos kirtimo punktų uždarymas ypatingai kenkia ir taip sunkiai humanitarinei padėčiai. Jie turi būti nedelsiant vėl atidaryti“, – nurodė jis. 

Izraelio kariuomenė įžengė į rytinę Rafacho dalį, kurioje glaudžiasi daug perkeltųjų civilių, praėjus dienai po to, kai Izraelis paragino ten gyvenančius palestiniečius evakuotis prieš laukiamą sausumos operaciją.

„Raginu Izraelio vyriausybę nutraukti bet kokią eskalaciją ir konstruktyviai dalyvauti vykstančiose diplomatinėse derybose“, – sakė A. Guterresas.

„Po to, kai per „Hamas“ teroro išpuolius spalio 7-ąją buvo nužudyta daugiau kaip 1,1 tūkst. izraeliečių [...] po to, kai Gazos Ruože buvo nužudyta daugiau kaip 34 tūkst. palestiniečių, negi vis dar nėra gana?“ – klausė jis.

„Argi civiliai gyventojai dar nepatyrė pakankamai mirčių ir destrukcijos? Neapsigaukime – plataus masto puolimas Rafache bus žmonių katastrofa“, – pridūrė jis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius