Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JT vyriausioji žmogaus teisių komisarė M.Bachelet sako nesieksianti antros kadencijos

Jungtinių Tautų vyriausioji žmogaus teisių komisarė Michelle Bachelet pirmadienį pareiškė, kad nesieks antros kadencijos šiose pareigose.
Michelle Bachelet
Michelle Bachelet / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šiuo pareiškimu ji nutraukė ištisus mėnesius skambėjusias spėliones dėl jos ketinimų.

„Baigiantis mano, kaip vyriausiosios komisarės, kadencijai, ši svarbi penkiasdešimtoji Tarybos sesija bus paskutinė, kurioje pasisakysiu“, – pradėdama keturias savaites truksiančią sesiją JT Žmogaus teisių tarybai sakė M.Bachelet.

Dešimtys teisių gynimo grupių praėjusią savaitę paragino M.Bachelet atsistatydinti.

Bendrą pareiškimą pasirašiusios grupės, tarp kurių yra ir tų pačių organizacijų nacionalinių bei vietos skyrių, taip pat ragino JT generalinį sekretorių Antonio Guterresą nesiūlyti M.Bachelet antros kadencijos, kai rugpjūtį baigsis jos dabartinė kadencija.

M.Bachelet sulaukė daug kritikos dėl to, kad per praėjusį mėnesį surengtą vizitą į Kiniją nepakankamai griežtai pasisakė prieš Kinijos vykdomus pažeidimus. Vizito metu M.Bachelet lankėsi Kinijos vakariniame Sindziango regione, kur, kaip teigiama, yra sulaikyta per milijoną uigūrų ir kitų musulmoniškų mažumų atstovų, vykdoma prievartinė moterų sterilizacija, naudojamas prievartinis darbas.

JAV Kinijos veiksmus Sindziange vadina genocidu ir nusikaltimais žmoniškumui. Pekinas tokius kaltinimus įnirtingai neigia ir sako, kad jo vykdoma saugumo kampanija regione yra būtinas atsakas į ekstremizmą.

Ypač skundžiamasi dėl to, kad M.Bachelet dar nepaskelbė pernai parengtos ataskaitos apie teisių padėtį Kinijoje, nors vis garsiau reikalaujama ją paviešinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius