Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JT žmogaus teisių vadovas skelbia pavojų dėl Vakarų Kranto

Jungtinių Tautų vyriausiasis žmogaus teisių komisaras Volkeris Turkas (Volkeris Tiurkas) ketvirtadienį sakė, kad kaip įmanydamas garsiau skambina pavojaus varpais dėl padėties Izraelio okupuotame Vakarų Krante.
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.

„Esu labai susirūpinęs dėl smurto intensyvėjimo ir didelės palestiniečių diskriminacijos okupuotame Vakarų Krante, įskaitant Rytų Jeruzalę“, – informuodamas JT šalis nares apie padėtį sakė V. Turkas.

„Mano nuomone, tai sukuria potencialiai sprogstamą situaciją, ir noriu aiškiai pasakyti: esame toli peržengę išankstinio perspėjimo lygį. Kaip įmanydamas garsiau skambinu pavojaus varpu dėl okupuoto Vakarų Kranto“, – sakė jis.

JT žmogaus teisių vadovas taip pat pasmerkė įtariamus rimtus tarptautinės teisės pažeidimus per Izraelio ir palestiniečių islamistų grupuotės „Hamas“ karą. Pasak jo, dėl to reikia tarptautinio tyrimo.

„Itin rimtiems įtarimams dėl daugybės didelių tarptautinės humanitarinės teisės pažeidimų, kad ir kas juos vykdytų, reikia kruopštaus tyrimo ir visiškos atskaitomybės“, – sakė V. Turkas.

„Raginama [atlikti] tarptautinį tyrimą“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius