Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Judėjimo „Femen“ lyderė užpulta per Rusijos prezidento Putino vizitą Ukrainoje

Feminisčių judėjimo „Femen“, garsėjančio krūtis apnuoginusių aktyvisčių protestais, lyderė buvo užpulta šeštadienį, prieš Rusijos prezidento Vladimiro Putino atvykimą į Ukrainą, pranešė ši organizacija, kaltindama šalies specialiąsias tarnybas.
„Femen“ aktyvistė Ukrainoje
„Femen“ aktyvistė Ukrainoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pagal „Femen“versiją „vienas iš saugumiečių, priskirtų stebėti Aną, užpuolė ją išeinančią iš buto apie 9 val. ryto, kai Ana, kaip įprasta, išveda laukan savo šunį. Tvirto kūno sudėjimo vyras nubėgo laiptais iš trečiojo aukšto (Ana gyvena antrajame), smogė Anai kumščiu į veidą, pagrobė šunį ir nubėgo žemyn išėjimo link“, – sakoma „Femen“ pranešime.

„Nežinomas vyras puolė mane atbėgęs iš viršaus laiptinėje, smogė į veidą, pačiupo mano šunį ir pabėgo“, A.Hucol sakė naujienų agentūrai AFP, pridūrusi, jog ankstesnę dieną pastebėjo, kad yra sekama.

„Aš bėgau paskui jį, tačiau tik pamačiau, kad jis įsėdo į automobilį ir išvažiavo su mano šunimi“, – teigė aktyvistė.

„Man nerūpi, kas jis toks – SBU (Ukrainos saugumo tarnybos) narys ar samdytas banditas“, – pridūrė ji, teigdama, kad šis išpuolis buvo mėginimas ją įbauginti per politinį atspalvį turinčias iškilmes Ukrainoje, vykstančias šį savaitgalį.

Šeštadienį V.Putinas, Serbijos prezidentas Tomislavas Nikoličius ir Moldovos vadovas Nicolae Timofti kartu su Ukrainos lyderiu Viktoru Janukovyčiumi dalyvavo iškilmėse, minint Ukrainos ir Rusijos krikšto 1025-ąsias metines.

A.Hucol sakė, kad nepaisant šio išpuolio „Femen“ mėgins surengti protestą prieš dvi dienas truksiantį V.Putino vizitą Ukrainoje.

„Visas šis bauginimas ir smurtas mūsų nesustabdys“, – pareiškė ji.

„Moterų judėjimas „Femen“ ir Ana Hucol ... pareiškia, kad šis užpuolimas ir judėjimo lyderės naminio šuns pagrobimas rytą yra ne kas kita, o “oficialus perspėjimas„ nedrįsti rengti jokias akcijas ir net fiziškai “nelįsti„ iš namų“, – sakoma ir „Femen“ pranešime.

Trečiadienį vakare buvo žiauriai sumuštas „Femen“ ideologu vadinamas Viktoras Sviackis. Ir dėl pastarojo išpuolio „Femen“ kaltino Ukrainos ir Rusijos specialiąsias tarnybas.

V.Sviackis buvo hospitalizuotas dėl smarkių veido sumušimų, galimo žandikaulio lūžio, išmuštų dantų ir didelio kraujo netekimo.

„Femen“ aktyvistės pagarsėjo Ukrainoje ir pasaulyje, kai apnuogintomis krūtinėmis rengdavo protestus prieš moterų diskriminaciją ir kitus žmogaus teisių pažeidimus.

„Femen“ teigia, kad V.Putinas ir Rusijos Ortodoksų Bažnyčios patriarchas Kirilas, kuris taip pat atvyko į Ukrainą, yra šio judėjimo „seni priešai“, o savaitgalį vykstančias iškilmes įvardijo kaip „postsovietinių diktatorių šventąjį susirinkimą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius