Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Judriausias pasaulyje Atlantos oro uostas po elektros dingimo bando grįžti į normalias vėžes

Atlantos oro uostas, kuris yra judriausias pasaulyje, po elektros dingimo pirmadienį bando grįžti į normalias vėžes, kritikuojamas dėl įstrigusių tūstančių keleivių.
Atlantos oro uostas dingus elektrai
Atlantos oro uostas dingus elektrai / „Scanpix“/AP nuotr.

Hartsfieldo-Jacksono Atlantos tarptautiniame oro uoste elektros nebuvo maždaug 11 valandų. Kai kurie keleiviai negalėjo išlipti iš nutūpusių lėktuvų, o buvusieji terminale, būriavosi tamsiose salėse, kur, kaip pranešama, nebeveikė dalis geriamojo vandens fontanėlių.

„Jau penkta valanda lėktuve, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė buvęs eksprezidento Baracko Obamos transporto sekretorius Anthony Foxxas. – Kad ir kokia būtų priežastis, atrodo, kad ... prisidėjo painiava ir prasta komunikacija.“

JAV oro bendrovė „Delta Airlines“, didžiausią savo centrą turinti Atlantoje, paskelbė, kad pirmadienį tikriausiai bus atšaukti dar 300 skrydžių, daugiausia – rytinių į šį oro uostą, „kad darbas ... greičiau grįžtų į normalias vėžes“.

„Delta“ nurodė, kad sekmadienį turėjo atšaukti maždaug 900 skrydžių, bet tikisi, kad pirmadienį po pietų vėl pradės dirbti normaliai.

Kita oro bendrovė, „Southwest Airlines“, taip pat nurodė planuojanti prie įprasto darbo režimo grįžti pirmadienį.

Duomenis apie skrydžius kaupiančioje svetainėje flightview.com nurodoma, kad dingus elektrai vėlavo ar buvo atšaukta šimtai skrydžių, bet pirmadienį joje skelbiama apie vis daugiau normaliu laiku išskrendančių ir atskrendančių lėktuvų.

„Elektros tiekimas atnaujintas visose salėse“, – maždaug 11 valandų po pranešimo apie dingusią elektrą savo „Twitter“ paskyroje paskelbė oro uostas.

Kiek žmonių buvo paveikta, galima įsivaizduoti ir iš tokios oro uosto paskelbtos frazės: „Keleiviams dalijama daugiau kaip 5 tūkst. maisto porcijų.“

Elektros kompanijos „Georgia Power“ pranešime sakoma, kad „elektros tiekimas atnaujintas visai svarbiai oro uosto veiklai, įskaitant visas sales ir skrydžių operacijas“.

„Georgia Power“: „Joks pavojus nei darbuotojams, nei keleiviams jokiu momentu nebuvo iškilęs.“

Kompanija šią elektros tinklų avariją pavadino „labai reta“. Nors tiksli priežastis dar nežinoma, „Georgia Power“ sakė, jog preliminarus tyrimas rodytų, kad ugnis pakenkė atsarginės elektros sistemos kabeliams.

„Joks pavojus nei darbuotojams, nei keleiviams jokiu momentu nebuvo iškilęs“, – nurodė kompanija.

Atlantos meras Kasimas Reedas paskelbė atsiprašymą „tūkstančiams keleivių, kurių diena buvo sužlugdyta“, savo tinklalapyje parašė miesto laikraštis „The Atlanta Journal-Constitution“.

Socialinėje žiniasklaidoje paskelbtuose klipuose ir nuotraukose matyti žmonės, einantys tamsiais oro uosto koridoriais, į kuriuos prasiskverbia tik šviesa pro langus, ar sėdintys juose.

Ant pakilimo takų buvo matyti daug stovinčių lėktuvų.

„Tūkstančiai istorijų“

Viena moteris pasakojo, kad laukė eilėje prie saugumo patikrinimo, kai „jie išjungė šviesas: kelis kartus jos buvo išsijungusios, o galiausiai išsijungė visiškai“.

Keleivis Mike'as Vizdosas naujienų agentūrai AFP sakė, kad drauge su kitais keleiviais įstrigo iš Kosta Rikos atskridusiame lėktuve, nes elektra dingo šiam vos pasiekus terminalo vartus.

„Sėdėjau lėktuve šešias valandas, o tada praėjau muitinę ir imigracijos postą“, -sakė M.Vizdosas, kuris vis dar tikėjosi kitą dieną pasiekti savo namus Ričmonde Virdžinijoje.

„Scanpix“/AP nuotr./Atlantos oro uoste buvo dingusi elektra
„Scanpix“/AP nuotr./Atlantos oro uoste buvo dingusi elektra

„Yra tūkstančiai istorijų“, – sakė jis.

Oro uostas sekmadienį paskelbė, kad „tuojau po 13 val. dingo elektra “ .

Federalinė aviacijos administracija (FAA) pranešė, kad dėl to sustabdė skrydžius į Atlantos oro uostą. Lėktuvai buvo sulaikyti oro uostuose, iš kurių turėjo išskristi.

FAA: „FAA (kontrolės) bokštas gali dirbti normaliai, tačiau išvykimai atidedami, nes oro uosto įranga terminaluose nedirba.“

„FAA (kontrolės) bokštas gali dirbti normaliai, tačiau išvykimai atidedami, nes oro uosto įranga terminaluose nedirba“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė administracija.

Įstrigusieji oro uoste, kaip ir buvo galima tikėtis, nesidžiaugė.

„Nevalgiau nuo 8 val. ryto. Jaučiuosi puikiai. #AtlantaAirport“, – tviteryje parašė vienas vartotojas.

Kiti sakė, kad laukia ant pakilimo takų. „Atlantos oro uoste nėra elektros. Aš įstrigęs ant pakilimo tako. Aš alkanas ... Siųskit pagalbą!!!“ – parašė kitas vartotojas.

Dar kiti sakė, kad žmonėms neleidžiama išvykti iš oro uosto. Viena motina parašė: „Mano vaikas įstrigęs su kitais Atlantos oro uoste. Niekam neleidžiama išeiti. Ar tai ne pagrobimas?“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius