Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Julianas Assange'as perspėjo Hillary Clinton: turime daugiau nutekintų dokumentų

Vyriausybių paslaptis viešinančio tinklalapio „WikiLeaks“ įkūrėjas Julianas Assange'as perspėjo apie pasirodysiančius naujus dokumentus, susijusius su demokratų kandidate į prezidentus Hillary Clinton, kurie gali būti „reikšmingi“ rinkimams.
Julianas Assange‘as
Julianas Assange‘as / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Naujienų kanalui „Fox News“ J.Assange'as trečiadienį sakė, kad „WikiLeaks“ šiuo metu „šukuoja“ tūkstančius lapų slaptos medžiagos.

Surinkti įvairūs dokumentai iš įvairių institucijų, susiję su rinkimų kampanija, kurie nušviečia „kai kuriuos gana netikėtus kampus“, sakė australas.

J.Assange'as patikino, kad dokumentai bus paskelbti iki lapkričio 8 dienos rinkimų.

Paklaustas, ar paviešinta medžiaga gali turėti įtakos balsavimo rezultatams, J.Assange'as atsakė: „Manau, tai yra svarbu. Viskas priklauso nuo to, kaip ją pasigaus visuomenė ir žiniasklaida.“

Praėjusį mėnesį prieš Demokratų nacionalinį suvažiavimą svetainė išplatino beveik 20 tūkst. elektroninių laiškų, kurie buvo gauti įsilaužus į Demokratų nacionalinio komiteto serverius.

Kompromituojanti medžiaga atskleidė, kaip partijos lyderiai stengėsi trukdyti H.Clinton varžovui lenktynėse dėl Baltųjų rūmų Bernie Sandersui ir privertė Demokratų partijos pirmininkę Debbie Wasserman Schultz netikėtai paskelbti apie savo atsistatydinimą prieš prasidedant suvažiavimui.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Debbie Wasserman Schultz
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Debbie Wasserman Schultz

J.Assange'as jau penktus metus slapstosi Ekvadoro ambasadoje Londone, vengdamas būti išduotas Švedijai, kuri jį įtaria išprievartavimu. Jam yra išduotas Europos arešto orderis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius