-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Julija Tymošenko vaizdo medžiagoje iš kalėjimo ligoninės: „Viktoras Janukovyčius verčia Ukrainą policine valstybe, o mano gyvenimą – pragaru“

Kalinama buvusi Ukrainos premjerė Julija Tymošenko šeštadienį tautiečius paragino sukilti prieš prezidento Viktoro Janukovyčiaus partiją per kitą mėnesį vyksiančius parlamento rinkimus, skelbia naujienų agentūra AP.
Julija Tymošenko
Julija Tymošenko / Kadras iš vaizdo siužeto

Vaizdo įraše, kurį kalėjimo ligoninėje mobiliuoju telefonu padarė politikės advokatas, J. Tymošenko emocingoje kalboje apkaltino V. Janukovyčių Ukrainą verčiant policine valstybe, o jos pačios gyvenimą – pragaru.

Kalėjimo departamentas išplatino ir dar vieną vaizdo įrašą – jame matyti trankanti duris ir reikalaujanti pamatyti savo rėmėjus J. Tymošenko.

Vaizdo medžiagos – reta galimybė užmesti akį į J. Tymošenko sąlygas kalėjimo ligoninėje ir jos sveikatos būklę. 2011-ųjų spalį J.Tymošenko buvo nuteista septynerius metus kalėti už piktnaudžiavimą valdžia premjero poste 2009 metais, pasirašant sutartis su Rusija dėl dujų tiekimo.

Buvusi Ukrainos premjerė atlieka bausmę Kačanivkos pataisos kolonijoje Charkove nuo 2011-ųjų gruodžio. Tačiau šių metų gegužės 9 dieną ji buvo perkelta į 5-ąją centrinę klinikinę ligoninę, kur ji gydoma.

Panašu, kad abi vaizdo medžiagos nufilmuotos panašiu metu. Jose J.Tymošenko atrodo išblyškusi, o judėdama turi naudotis specialiu įtaisu, tačiau yra energinga ir ryžtinga.

Advokato penktadienį nufilmuotoje medžiagoje J.Tymošenko ukrainiečius ragina remti jos partiją per rinkimus ir nutraukti V.Janukovyčiaus „kriminalinį valdymą“.

Politikė taip pat skundžiasi ir gyvenimu kalėjime. „Kasdien aš kenčiu ne tik psichologinį spaudimą. Kiekviena diena yra apgalvotai verčiama pragaru, ir tai yra tiesioginis Janukovyčiaus planas“, – kalba J.Tymošenko.

Valstybės kalėjimų departamentas pareiškė, kad medžiaga nufilmuota neteisėtai ir išplatino savo pačių filmuotus vaizdus. Anot departamento, juose matyti „netinkamas“ J.Tymošenko elgesys, kai ji tranko kalėjimo ligoninės duris.

J.Tymošenko komandos vaizdo medžiaga:

VIDEO: Відеозвернення Юлії Тимошенко з-за грат

Kalėjimų departamento išplatinti vaizdai:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius