Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Julija Tymošenko vis dėlto rengiamasi jėga išvežti iš ligoninės

Buvusi Ukrainos premjerės Julijos Tymošenko kameros draugė, buvusi su ja 5-ojoje centrinėje klinikinėje ligoninėje, išvežta nežinia kur, teigia buvusios premjerės gynėjas Serhijus Vlasenka.
Julija Tymošenko
Julija Tymošenko / J.Tymošenko šalininkų nuotr.

„Šiandien rytą išvežė Julijos Tymošenko kameros draugę nežinoma kryptimi, ją išvežė ne į Kačanivkos koloniją, kur ji dabar yra, mes nežinome. Išvežė ją per pusvalandį“, – sakė jis žurnalistams antradienį šalia 5-osios centrinės klinikinės ligoninės.

Jo nuomone, tai patvirtina informaciją, gautą iš šaltinių Saugumo tarnyboje ir Generalinėje prokuratūroje, jog artimiausiu laiku numatoma jėga išvežti J.Tymošenko 5-osios centrinės klinikinės ligoninės, siekiant užtikrinti, kad ji dalyvautų teismo posėdyje byloje dėl Ukrainos bendrųjų energetikos sistemų rugpjūčio 14 dieną.

S.Vlasenka taip pat pranešė, kad J.Tymošenko parašė pareiškimą Kačanivkos kolonijos viršininkui Ivanui Pervuškynui, taip pat Ukrainos generaliniam prokurorui Viktorui Pšonkai, prašydama patvirtinti ar paneigti informaciją, kad ją numatoma išvežti iš ligoninės „panaudojant šiurkščią fizinę jėgą“.

Buvusi premjerė taip pat prašo paaiškinti, kodėl neužtikrinamas Vokietijos gydytojų rekomendacijų, patvirtintų tarptautinės medikų komisijos išvadomis, vykdymas gydyti  ją 8 savaites dirbtinai nesukeliant stresinių situacijų.

S.Vlasenka pabrėžė, kad juridiniu požiūriu J.Tymošenko negalima išvežti, kol nesibaigė gydymas ir ji neišrašyta.

Kaip pranešė Valstybinės penitenciarinės tarnybos spaudos tarnyba, nuteistoji, atliekanti bausmę Kačanovkos pataisos kolonijoje, antradienį buvo išrašyta iš 5-osios centrinės klinikinės ligoninės  (Charkovas) po efektyvaus gydymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius