Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Julijos Tymošenko vyras Prahoje siekia politinio prieglobsčio

Kalinamos buvusios Ukrainos premjerės Julijos Tymošenko vyras praėjusių metų pabaigoje Čekijoje paprašė politinio prieglobsčio, penktadienį pranešė vienas čekų laikraštis.
Julija Tymošenko
Julija Tymošenko / AFP/„Scanpix“ nuotr.

51 metų verslininkas Oleksandras Tymošenka, kuriam taip pat priklauso dalis čekų kompanijoje „International Industrial Projects“, turi nemažai galimybių politinį prieglobstį gauti, rašo dienraštis „Pravo“.

Prieš metus Praha suteikė prieglobstį Bohdanui Danylyšynui, kuris 2007-2010 metais J.Tymošenko vyriausybėje buvo ekonomikos ministras. Tai išprovokavo ginčą su Ukraina, dėl kurio 2011 metų gegužę dėl įtariamo šnipinėjimo buvo išsiųsti du čekų diplomatai.

„Niekada nekomentuodavome prieglobsčio (suteikimo) proceso ir to nedarysime nė šiandien“, – žurnalistams sakė Čekijos vidaus reikalų ministerijos atstovas Pavelas Novakas.

Ukrainos 2004-ųjų Oranžinės revoliucijos lyderė J.Tymošenko spalio mėnesį buvo nuteista septynerius metus kalėti už piktnaudžiavimą valdžia premjero poste. Byla jai buvo iškelta keli mėnesiai po to, kai prezidento rinkimuose ją nedidele persvara įveikė dabartinis šalies vadovas Viktoras Janukovyčius.

J.Tymošenko vyras retai rodydavosi viešumoje, bet po to, kai rugpjūtį ekspremjerė buvo suimta, jis pradėjo lankytis jos teismo posėdžiuose, rašo „Pravo“.

Beveik iškart po J.Tymošenko nuosprendžio jai buvo pateikti kaltinimai ir dėl finansinių nusikaltimų, esą įvykdytų tuo metu, kai ji 10-ajame dešimtmetyje vadovavo valstybinei energetikos kompanijai. Dėl jų ji gali likti kalėjime net ir tuo atveju, jeigu pradinė byla jos atžvilgiu būtų nutraukta.

Naujoje byloje figūruoja ir Oleksandras Tymošenka, kuris 2000-2001-aisiais vienus metus praleido tardymo izoliatoriuje dėl kaltinimų grobstymu, bet vėliau dėl įrodymų trūkumo buvo paleistas.

„Negalima atmesti to, kad (Ukrainos) valdžia vėl sutelkė dėmesį į jos vyrą“, – rašo „Pravo“.

J.Tymošenko byla išprovokavo įtampą tarp Kijevo ir Europos Sąjungos (ES), kuri įtaria, kad tyrimai opozicijos lyderės atžvilgiu yra politiškai motyvuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius