-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtinė Karalystė grasina išstoti iš Europos Sąjungos

Britų ministras pirmininkas Davidas Cameronas perspėjo, kad jis nebegali užtikrinti, kad Jungtinė Karalystė liks Europos Sąjungoje, jeigu Europos Komisijos vadovu bus išrinktas buvęs Liuksemburgo premjeras Jeanas-Claude'as Junckeris, rašo „Spiegel“.
Davidas Cameronas
Davidas Cameronas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Europos Komisijos pirmininką renka ES valstybių vadovai, tačiau jų sprendimą turi patvirtinti Europos Parlamentas. Praėjusią savaitę Europos Parlamento partijų lyderiai sutarė paremti buvusio Liuksemburgo premjero J.C.Junckerio kandidatūrą.

Anot „Spiegel“, D.Cameronas grasina, kad jeigu J.C.Junckeris taps Komisijos pirmininku, Jungtinė Karalystė gali pasitraukti iš ES. Britų premjeras Briuselyje praėjusią savaitę pareiškė, kad tokiu atveju jis nebegalėtų užtikrinti, kad jo vadovaujama šalis išliks Sąjungoje. 

J.C.Junckerio išrinkimas galėtų destabilizuoti britų vyriausybę iki tokio lygio, kad šalyje būtų surengtas referendumas dėl išstojimo iš ES. D.Cameronas taip pat leido suprasti, kad britai tikriausiai pasisakytų už pasitraukimą.

Vokiečių žurnalas rašo, kad D.Camerono žodžius girdėję ES pareigūnai suprato, jog J.C.Junckerio išrinkimas galėtų destabilizuoti britų vyriausybę iki tokio lygio, kad šalyje būtų surengtas referendumas dėl išstojimo iš ES. D.Cameronas taip pat leido suprasti, kad britai tikriausiai pasisakytų už pasitraukimą.

D.Cameronas nuo pat pradžių atvirai nepalaikė J.C.Junckerio, kurį jis laiko senojo tipo Europos federalistu. Britas esą pareiškė, kad „žmogus iš devintojo dešimtmečio negali išspręsti būsimų penkerių metų problemų“.

D.Cameronas yra pažadėjęs persitarti dėl šalies narystės ES sąlygų, ir kad jeigu jo vadovaujami konservatoriai laimės 2015-ųjų rinkimus šalyje, jis iki 2017-ųjų surengs referendumą, kuriame žmonės spręs, ar jie nori likti ES.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius