Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtinė Karalystė ir Prancūzija pasirašė naują sienų saugumo susitarimą

Jungtinė Karalystė (JK) ir Prancūzija ketvirtadienį pasirašė naują susitarimą sienų saugumui sustiprinti.
Britų premjerė Th. May sutiko savo kolegą prancūzą E. Macroną
Britų premjerė Th. May sutiko savo kolegą prancūzą E. Macroną / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Susitarimas pasirašytas to paprašius Prancūzijos prezidentui Emmanueliui Macronui, nerimaujančiam dėl didžiulio migrantų skaičiaus Kalė uostamiestyje, iš kurio jie Lamanšo sąsiauriu mėgina pasiekti Britaniją.

Šalys sutarė „pasirašyti naują sutartį dėl griežtesnio mūsų bendros sienos valdymo“, rašoma bendrame pareiškime, paskelbtame po E.Macrono ir Britanijos ministrės pirmininkės Theresos May susitikimo.

Per bendrą spaudos konferenciją su E.Macronu, surengtą po jųdviejų susitikimo, Th.May sakė, kad Britanija ir Prancūzija „lieka ištikimos ilgalaikio Le Tukė susitarimo, pasirašyto 2003 metais, principams“.

Tačiau premjerė pridūrė, jog dabar buvo sutarta dėl „papildomų priemonių“ Kalė ir kituose pasienio punktuose. Britanija pažadėjo papildomai skirti 44,5 mln. svarų (50 mln. eurų) sienų saugumui Prancūzijoje sustiprinti.

Šios lėšos bus skirtos užtvaroms, apsauginėms vaizdo stebėjimo sistemoms įrengti ir aptikimo techninėms priemonėms, sakė Th.May.

E.Macronas per derybas su Th.May, surengtas į pietvakarius nuo Londono esančioje Sandhersto karo akademijoje, šį susitarimą pavadino Sandhersto sutartimi ir sakė, kad jis pagerins sienų valdymą.

„Tai, ką Kalė tenka iškęsti tiems žmonėms, nėra gerai. Dėl šios priežasties mūsų vidaus reikalų ministrai šiandien mums dalyvaujant pasirašė naują sutartį“, – sakė E.Macronas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius